Endelig kommer det mer 3D-innhold på TV-en. Foto: Skjermdump fra High TV 3Ds nettside
Endelig kommer det mer 3D-innhold på TV-en. Foto: Skjermdump fra High TV 3Ds nettsideVis mer

Canal Digitals 3D-kanal lansert

Norges første kanal som sender 3D 24 timer i døgnet ble lansert i dag, men kun for parabolkundene.

Til tross for at det blir sendt en del sportsbegivenheter i 3D, er det generelt lite 3D-innhold å få via norske TV-sendinger.

Fra og med i dag øker imidlertid utvalget.

Canal Digitals parabolkunder kan nå ta i mot og se den første TV-kanalen i Norge som sender 3D 24 timer i døgnet. Kanalen finner du på kanalplass nummer 165.

Ny TV? DinSides TV-tester får du her!

High TV 3D

- Hver fjerde TV som selges i Norge er en 3D-TV og i takt med dette opplever vi økende interesse og etterspørsel etter flere TV-sendinger i 3D, sier Petter Carlsen som er adm.dir i Canal Digital Norge.

Resultatet ser vi altså i dag, med lanseringen av den nye 3D-kanalen.

TV-kanalen heter High TV 3D, og leverer allerede 3D-innhold verden over. Det er imidlertid først nå den blir tilgjengelig for nordmenn, i første omgang via Canal Digitals parabolnett.

Kabel-TV kundene behøver imidlertid ikke å vente lenge. I følge Catarina Kokkim fra Canal Digital kabel-TV, skal kanalen komme "i god tid før nyttår", men noen eksakt dato er ikke gitt.

Det er ikke første gang parabolkundene blir prioritert: Hvorfor henger kabelkundene etter?

Men hva slags 3D-innhold sender kanalen?

I følge pressemeldingen er High TV 3D en familiekanal som sender et variert og døgnkontinuerlig underholdningstilbud i 3D. En titt på hjemmesiden deres, avslører imidlertid ikke stort, bortsett fra en bråte med ulike, og for undertegnede; ukjente, TV-show innen reise, matlaging, trening, samt en god del dokumentarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanalen ble etablert i New York i 2010 og har i hvert fall hårete mål: Blant annet lover de å tilby over 100 nye show og 400 nye timer med 3D hvert år. Programtilbudet skal blant annet omfatte filmer, reisereportasjer, reality, mote og komedie.

Hva trenger du?

I tillegg til å være parabolkunde hos Canal Digital, må du ha en av selskapets HD-dekodere, samt familiepakken som del av ditt programabonnement. Kanalen ligger på kanalplass 165, og er du kabel-TV kunde vil kanalen kommer før nyttår.

Se vår test av Canal Digitals nye HD-PVR her!

Du trenger også en 3D-klar TV, og dine egne 3D-briller.