Endelig er kanallisten oppdatert sånn at HD-kanalene ligger først. Foto: Øyvind Paulsen
Endelig er kanallisten oppdatert sånn at HD-kanalene ligger først. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Canal Digital parabol: Kanalene på rett plass

I dag ble endelig kanalene plassert i «riktig» rekkefølge. Det var på høy tid.

Overgangen fra analoge til digitale TV-signaler har gjort at flere TV-distributører har lagt HD-kanalene relativt langt ned i kanallisten. Hos Canal Digital har for eksempel NRK1 i standardformat ligget på kanalplass 1, mens NRK 1 HD har ligget på kanalplass 22.

En ting er at det har vært litt tungvint for alle som ikke har hatt en programmerbar fjernkontroll, men vi tipper at det også har gjort at mange - spesielt eldre - har gått glipp av HD-kvaliteten som har vært bortgjemt langt ned i kanalhierarkiet.

Les mer: Hvor er HD-kanalene i kanallista?

Den tida er nå endelig over, for da vi nå slo på TV-en for kvelden kunne vi konstatere at rekkefølgen endelig var endret.

Get gjorde det samme 3. juni: Her er Gets nye kanalliste!

Merk dere at dette kun gjelder kunder med Canal Digital Parabol, kabelkundene har allerede HD-kanalene prioritert i kanallisten, og det samme gjelder Viasats og RiksTVs kunder. Dermed er det kun Altibox-kundene som har HD-kanalene langt ned på lista. Trøsten der i gården får være at de heldigvis har enkel måte å flytte kanalene til ønsket plass.

HD er den nye standarden

HD-kanalene har altså erstattet kanalplassene SD-kanalene hadde fram til i dag, og det er altså kun TV-kanalene som har samme innhold på egne HD-kanaler som vil bli berørt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis betyr endringen at alle med HD-dekoder nå vil finne for eksempel TV 2 HD på kanalplass fem, hvor de tidligere hadde TV 2 i standardformat. HD-kanalene til NRK er også flyttet fra kanalplass 22, 23 og 24 til 1, 2 og 3 .

Merk deg at Canal Digital Parabol har beholdt SD-kanalene, noe som kan være greit om du har en gammel TV. De vil da være å finne fra kanalplass 140 og oppover.

Skjer automatisk, bortsett fra ...

For å få inn kanalendringene trenger du kun å slå HD-dekoderen din av og på. Vær oppmerksom på at når du slår på dekoderen igjen så vil den starte på den kanalen som du hadde på sist (før du slo av dekoderen). Har du opprettet en favorittliste kan du også oppleve å måtte lagre favorittene på nytt.

De av dere som har en programmerbar fjernkontoll får imidlertid en liten jobb, ettersom dere manuelt må inn og endre kanalplassene. Det er det likevel verdt, synes vi.

Lykke til:-)

Les også: Test av Logitech Harmony Touch Fjernkontroll