<b>KOMMER ONSDAG 15. OKTOBER:</B> Endelig lanseres iPad-appen til Canal Digitals parabolkunder. Her ser du hva du har i vente. Foto: ØYVIND PAULSEN
KOMMER ONSDAG 15. OKTOBER: Endelig lanseres iPad-appen til Canal Digitals parabolkunder. Her ser du hva du har i vente. Foto: ØYVIND PAULSENVis mer

Canal Digital Parabol: Her er alle nyhetene

Den nye iPad-appen kan lastes ned nå. I tillegg er en ny flat parabol på vei. Her er nyhetene du har ventet på.

Mens TV-kundene til Get, Altibox, og Canal Digital Kabel-TV har kunne glede seg over nye funksjoner, har utviklingen stått litt på stedet hvil for Canal Digitals parabolkunder. Men endelig skjer det noe.

- Målet vårt er tilby det beste innholdet satelitt-TV kan gi, kombinert med gode strømmetjenester. Og nå føler vi at vi har en velfungerende pakke som er verdt å vise fram, sa en tydelig fornøyd Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital Parabol, da de nye funksjonene ble avduket i forrige uke.

Og spør du oss var det på tide, for selv om Ukesarkivet har vært på plass i flere år har utviklingen stått litt stille. Den nye TV-hverdagen som ble flagget helt tilbake i 2012 har altså latt vente på seg.

Her er nyhetene.

iPad-appen: Canal Digital GO

- Ukesarkivet har faktisk vært en litt skjult suksess hos oss, og her har selvsagt store sportsarrangementer som fotball-VM og populære TV-serier som Top Gear vært med på å dra lasset, sier Kenneth Tjønndal Pettersen.

- Vi har imidlertid jobbet hardt for å få innholdet vårt tilgjengelig også på andre enheter, og da i første omgang på Apples iPad. Den jobben er nå gjort, og allerede onsdag i neste uke skal våre kunder kan laste ned vår nye Canal Digital GO-app fra AppStore. Oppdatert 15/10: Appen er nå tilgjengelig!

Artikkelen fortsetter under annonsen


Hva med Android og Windows Phone-støtte?

- Vi starter med en ren iPad-lansering, sier Tone Krohn Clausen fra Canal Digital Parabol, men både Android- og en ren iPhone-versjon er ventet på nyåret.

- Vi jobber også med å forbedre brukeropplevelsen for de av våre kunder som bruker PC eller MAC, men der vil det neppe skje store endringer før sommeren 2015. Windows Phone er foreløpig ikke prioritert, da de utgjør en for liten brukergruppe.

Så hva er det som er nytt?

iPad-tjenesten kan prøves helt gratis av alle Canal Digitals parabol-kunder frem til mars 2015. Etter det vil den være gratis for de som abonnerer på Canal Digital Plus (TV i flere rom, til 109 kroner i måneden).

- Kort fortalt er målet vårt at appen skal speile det innholdet du har tilgjengelig via ADB-dekoderen din, sier Tjønndal Pettersen.

Kundene skal altså kunne logge seg inn på appen med det samme brukernavnet og passordet de ellers bruker, og skal i utgangspunktet få tilgang til det innholdet de ellers betaler for.

Det finnes riktignok noen unntak.

- NRKs TV-kanaler er for eksempel på vei inn i appen, men der er det foreløpig kun live-sendinger som vil kunne ses, sier Tjønndal Pettersen. Vi jobber imidlertid med å få på plass arkiv-funksjonen, i første omgang på ADB-dekoderen og på sikt også på iPad-versjonen.

Når utvalget er stort må sorterings- og søkefunksjonen virke godt. Hvor bra det fungerer må vi komme tilbake til, men "Mest sett"-funksjonen er i hvert fall praktisk. Foto: ØYVIND PAULSEN
Førsteinntrykket av grensesnittet er bra. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foreløpig: 21 kanaler vil være på plass. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foreløpig: 13 kanaler i ukesarkivet, stikkordet for mer innhold er rettigheter. Foto: ØYVIND PAULSEN
C-More Film og C-More Serier er selvsagt på plass. Foto: ØYVIND PAULSEN
Økt fokus på barneinnhold. Foto: ØYVIND PAULSEN
iPad først, Android og iPhone-versjon på nyåret. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Du får, som forventet, også informasjon om programmet.
En uke igjen altså. Foto: ØYVIND PAULSEN

Se hvordan appen fungerer her:

- Både via appen og ADB-dekoderen skal du altså kunne streame live-TV, se tidligere sendinger du ikke rakk å se når de gikk, eller se de siste filmene og seriene fra C-More Film og C-More Serier.

Hva med offline-støtte?

- Det er en funksjon vi synes er viktig, og den vil derfor komme, sier Tone Krohn Clausen. Det vil imidlertid ikke være på plass i første versjon, men målet er å få det på plass før sommeren.

LES OGSÅ: ViaPlay lar deg laste ned filmer og TV-serier, og Derfor nekter Netflix å innføre offline-støtte

Nye kanaler: 24-timers kanal fra VG

- Vi ruller også ut nye kanaler, forteller Tjønndal Pettersen, og vi er spesielt fornøyd med at VGs nye TV-kanal blir eksklusiv hos oss i Canal Digital (parabol & kabel) i seks måneder. Kanalen går på luften 4. november, og har som mål å være raskt ute med nyheter, i tillegg til at de vil vise en rekke dokumentarer.

- Mens målgruppen til VG er de litt yngre, vil de historieinteresserte få sitt med den nye H2 HD. Dette er History Channels nye fakta- og historiebaserte TV-kanal, og innholdet skal være tilpasset det nordiske markedet.

Tone Krohn Clausen fra Canal Digital Parabol, under dagens lansering. Foto: ØYVIND PAULSEN
Tone Krohn Clausen fra Canal Digital Parabol, under dagens lansering. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


- Vi har heller ikke glemt de minste i familien, og øker derfor utvalget her også, fortsetter Tone Krohn Clausen. Disney og Disney Junior er allerede på vei inn i iPad-versjonen, og her jobber vi kontinuerlig med å få inn nytt innhold. Har du små barn i hus er det også greit å vite at vi jobber med å gi iPad-appen en funksjon for å sile ut innhold du ikke vil at barna skal kunne se.

Men 3D-kanalen forsvinner...

De har forøvrig valgt å fjerne 3D-kanalen HighTV 3D.

- Erfaringene våre har vist at 3D kan fungere fint, men ikke som en 24-timers kanal. Det vi har mer tro på her, er å kunne vise utvalgte begivenheter i 3D der det passer. Sportsarrangementer er ett eksempel, sier Tjønndal Pettersen.

Ny og helt flat parabol

I standardpakken til Canal Digital følger det idag med en standardparabol, med en diameter på 64 centimeter.

Hvis den ikke faller i smak, får du nå mulighet til å oppgradere til en flat utgave, med den fordelen at den kan monteres tettere inntil husveggen (såfremt den får fri sikt mot satellitten) enn standardparabolen.

- Basert på erfaringene vi har gjort i Sverige, er vi sikker på at dette blir en suksess, sier Kenneth Tjønndal Pettersen fra Canal Digital. Foto: ØYVIND PAULSEN
Baksiden. Foto: ØYVIND PAULSEN
Boksen hvor antennekablene skal festes. Foto: ØYVIND PAULSEN
Slik ser den ut under lokket. Foto: ØYVIND PAULSEN
HD-PVRen fra ADB bruker to av inngangene, så dermed har du to ledige punkter igjen. Foto: ØYVIND PAULSEN
Introduksjonsprisen for nye kunder vil være 499 kroner inkludert montering, mens ordinær pris vil ligge på 1.990 kroner. Et ganske stort prishopp altså, så er dette noe du har lyst på, vil det nok lønne seg å følge med når den legges ut på Canal Digitals nettsider.

Oppdatert 15/10: Vi trodde opprinnelig at prisen over også skulle gjelde eksisterende kunder, men det stemmer dessverre ikke. Eksisterende kunder må altså per dags dato betale 1.990 kroner for den nye parabolen. I følge Tjønndal Pettersen vil det imidlertid bli kjørt «egne kampanjepriser mot eksisterende kunder senere i år», men noen nøyaktig pris har vi altså ikke fått.

Den nye modellen har en bredde på 56,6 centimeter, en høyde på 30 centimeter, og en dybde på 6,5 centimeter. Den flate parabolen har et integrert mikrobølgehode, og skal være enkel å montere.

Nøyaktig hvor enkelt det er, kommer vi forøvrig tilbake til. Vi har nemlig bestilt ett testeksemplar.

Husk forøvrig at alle paraboler, også denne, kan males i samme farge som huset ditt dersom du vil gjøre den enda mindre synlig.