Canal Digitals nye HD PVR-dekoder fra ADB - nå også for parabolkundene. Foto: Øyvind Paulsen
Canal Digitals nye HD PVR-dekoder fra ADB - nå også for parabolkundene. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Canal Digital parabol: HD-PVR fra ADB lansert

Kan kjøpes fra og med i dag tidlig, altså fredag 18. november.

DinSide testet ADBs nye HD-PVR for parabolkundene allerede i september, og ga den da en solid femmer på terningen.

LES OGSÅ:

Rett før lansering gikk imidlertid ting litt galt:

  • Først ble den utsatt på grunn av problemer med pornosladden, og dette gjorde at den hittil kun har vært tilgjengelig for salg til selskapets kabel-TV-kunder.
  • Etter lanseringen har i tillegg enkelte kabelkunder rapportert om flere småproblemer, og Canal Digitals kabel-TV avdeling har allerede varslet om kommende oppdateringer.
Men i dag kom altså bekreftelsen parabol-kundene har ventet på.

Kan kjøpes fra fredag 18. november

Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital på pressekonferanser der Wimp-samarbeidet ble lansert i fjor.  Foto: Bjørn Eirik Loftås
Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital på pressekonferanser der Wimp-samarbeidet ble lansert i fjor. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

- I morgen dag tidlig legges endelig den nye HD-PVR-dekoderen fra ADB ut til salgs for våre parabolkunder, sier Kenneth Tjønndal Pettersen - informasjonsdirektør hos Canal Digital til DinSide.no.

Under DinSides test av HD-PVRen var også fjernoppak tilgjengelig, og selv om dette fortsatt ikke er på plass i kabel-TV versjonen, skal altså parabolkundene få dette fra dag én.

- Det stemmer at parabolversjonen lanseres med fjernopptak, bekrefter Tjønndal Pettersen. Det betyr at dersom du kobler ADB-dekoderen til nettet, så vil du også kunne benytte deg av Remote Recording-tjenesten på nett via fjernopptak.canaldigital.no.

- Muligheten for to samtidige opptak vil imidlertid først komme i en softwareoppgradering tidlig i 2012, og det samme gjelder integreringen av WiMP i dekoderen, sier Tjønndal-Pettersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hva blir prisen?

Alle som bestiller den nye ADB-dekoderen innen 5. desember får 15 valgfrie leiefilmer fra filmleietjenesten Canal Digital GO med på kjøpet. Disse filmene må imidertid ses innen utgangen av 2011.

Prisen for dekoderen varierer imidlertid:

  • Nye kunder og de som ikke har hatt Sagem-PVR-en fra før: Prisen blir 3.490 kroner.
  • Eksisterende PVR-kunder: Kan få ADB-dekoderen til 30 prosent avslag, men bare hvis de bestemmer seg innen nyttår. Prisen blir da 2.490 kroner.
Men hvorfor i all verden er rabatten for tidligere HD-PVR kunder lavere for parabolkundene? Oppgraderingsprisen for kabel-TV kundene er jo på 1.495 kroner?

- Dette skyldes at vi er to ulike selskaper som benytter ulike former for distribusjon av tv-signaler og tekniske løsninger, sier Tjønndal-Pettersen. Det er altså derfor man vil oppleve at det tas ulike valg og kjøres ulike kampanjer.

- Vi har nå valgt å kjøre en kampanje hvor vi gir nesten 30 prosent rabatt på veiledende pris til eksisterende kunder med PVR-dekoder. 1.000 kroner i avslag er ingen liten sum, samtidig vil det alltid være de som hevder at ting ikke er billig nok.

- Canal Digital Kabel har forøvrig satt en betydelig rabatt på lanseringen av ADB, blant annet fordi de tidligere ikke har lansert filmleie, og de vil også operere med de samme prisene som vi har fra 1. desember, avslutter Kenneth Tjønndal-Pettersen.

Lurer du på om du skal kjøpe, eller oppgradere?

--> DinSides test av ADBs nye HD-PVR får du her

Saken er oppdatert 18. november