Liten og enkel HD-dekoder, for deg som ikke er interessert i opptaksmulighet. Kommer med WiMP, og får snart Canal Digital GO. Pris: 990 kroner. Foto: Produktbilde Canal Digital
Liten og enkel HD-dekoder, for deg som ikke er interessert i opptaksmulighet. Kommer med WiMP, og får snart Canal Digital GO. Pris: 990 kroner. Foto: Produktbilde Canal DigitalVis mer

Canal Digital: Ny zapper

Canal Digitals parabolkunder har allerede fått nye GO-funksjoner, snart kommer også ny zapper, og til høsten er det duket for Follow me home-funksjon.

Selv ser jeg såpass mye på TV at jeg ikke kunne klart meg uten min HD-PVR, altså en digital TV-tuner med opptaksfunksjon.

Men ikke alle er interessert i å betale 3.500 for en HD-PVR, og faller du i denne kategorien er det duket for en gladmelding:

I går viste nemlig Canal Digital fram sin nye zapper, som ser svært spennende ut på papiret.

Billig og avansert

Med zapper menes ganske enkelt en tradisjonell digital TV-tuner, som altså gir deg HD-kvalitet, men uten at du får opptaksfunksjon. Zapperen har imidlertid en del funksjoner som gjør den interessant:

 • Den blir lansert med musikktjenesten WiMP integrert, og skal i tillegg software-oppdateres slik at den også får Canal Digitals videoleiefunksjon kalt GO. Det siste er viktig fordi det på mange måter reduserer behovet for en opptaksfunksjon når du uansett kan strømme innholdet. Mer om det lenger ned.
 • Les mer om hvordan WiMP fungerer på Canal Digital her.

 • Til høsten lanseres også en Follow Me Home-funksjon, som er svært interessant for deg som både har HD-PVRen til ADB og den nye zapperen.

  Follow Me Home-funksjonen betyr kort fortalt at du kan se et opptak på hoved-TVen i stua, ta pause og fortsette å se innholdet i et annet rom hvor zapperen, også kalt "whiteboxen" er koblet opp. Dette forutsetter selvsagt at whiteboxen i kjellerstua er koblet på samme hjemmenettverk som ADB HDPVR-dekoderen i stua. På whiteboxen (i soverommet) kan man også hente opp og se opptak som ligger på HD-PVR-dekoderen (i stua).

 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Liten og enkel HD-dekoder, for deg som ikke er interessert i opptaksmulighet. Kommer med WiMP, og får snart Canal Digital GO. Pris: 990 kroner. Foto: Produktbilde Canal Digital
  Liten og enkel HD-dekoder, for deg som ikke er interessert i opptaksmulighet. Kommer med WiMP, og får snart Canal Digital GO. Pris: 990 kroner. Foto: Produktbilde
  Snart lanserer Canal Digital adaptersett, som altså overfører nettsignaler via strømnettet. Praktisk for deg som ikke har nettverksuttak ved TV-en. Det finnes dog flere slike alternativer i markedet allerede. Foto: Produktbilde

 • Zapperen vil være i salg - for parabolkundene - allerede i neste uke. Veiledende pris vil være 990 kroner, men det vil antagelig komme egne introduksjonstilbud på Canal Digitals nettsider og hos forhandlerne.


 • I likhet med HD-PVRen er også zapperen produsert av ADB. Den er imidlertid hvit, derav kallenavnet whitebox, og også mindre enn storebroren. Full så liten som Gets nye zapper er den dog ikke

Les også: Test av Canal Digitals HD-PVR fra ADB, merk deg at ADB-dekoderen nå også har blitt oppgradert med WiMP-støtte.

Kun til parabol foreløpig!

Selv om Canal Digital utad framstår som ett selskap, er det verdt å merke seg at parabol og kabel-TV to adskilte avdelinger.

Dagens nyhet er altså for kundene som får TV-signalene via parabol. Erfaringsmessig kommer likevel også de samme produktene til kabel-TV-eierne etterhvert, og vi kommer tilbake med mer informasjon om dette når det blir aktuelt.

Enda bedre GO-funksjonalitet

Hvis du allerede har HD-PVRen fra ADB har du kanskje også lagt merke til at GO-funksjonen har fått seg en oppfriskning de siste dagene.

Yes: Endelig Game of Thrones sesong to som gratis videoleie for deg som allerede betaler for Canal Digitals filmpakke. Foto: Øyvind P
Flere serier på plass, men merk deg at ikke alle seriene er komplette foreløpig. Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P

I tillegg til vanlig filmleie, har det nemlig også dukket opp to nye valg nederst i menyen kalt Film og TV.


Spesielt TV-biten er her interessant, for her får du nå gratis arkivmateriale fra Discovery, National Geographic og Travel Channel. Det siste er praktisk for deg som alltid glemmer å ta opp favorittserien din på HD-PVRen eller som altså velger å gå for zapperen.

Det er også mulig å kjøpe en del ekstrainnhold her, men dette er tydelig merket Play Premium slik at du ikke skal ta feil. På Discovery Channel er prisen forøvrig 49 kroner for 30 dager.

Men også for deg som følger med på TV-serier og allerede betaler for Canal Digitals film-pakker, er det gode nyheter:

Har du et Canal+ abonnement så har du også dette inkludert i abonnementet. Selv la jeg blant annet merke til at Game of Thrones sesong to ligger inne med de fire første episodene. For meg som ikke rakk å ta opp den første episoden er naturlig nok det en fordel.

– Vi ønsker med dette å løfte opp vårt underholdningsprodukt til et nytt nivå og tilgjengeliggjøre dette mye mer, bekrefter Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital Norge.

– Denne type arkivtjenester fra ulike TV-kanaler er noe vi satser sterkt på, og vil bygge ut i tiden som kommer. Det skal støtte opp under det tradisjonelle lineære TV-tilbudet og i enda større grad tilgjengeliggjøre tilbudet.