Canal Digital med langtidsleie

Og dermed utvider giganten video-on-demand-begrepet.

<b>LANGTIDSLEIE:</b> Prisen er 149 kroner, men da kan du til gjengjeld se filmen så mange ganger du orker i løpet av de neste tre årene.  Foto: CANAL DIGITAL
LANGTIDSLEIE: Prisen er 149 kroner, men da kan du til gjengjeld se filmen så mange ganger du orker i løpet av de neste tre årene. Foto: CANAL DIGITALVis mer

I dag starter Canal Digital Kabel-TV et nytt prøveprosjekt, og stikkordet er langtidsleie av filmer. Eller hva sier du om en leietid på hele 3 år?

Konseptet er enkelt:

  • Du må være kabel-TV-kunde hos Canal Digital, og du må ha selskapets T-We boks. Er du parabol-kunde, har en gammeldags dekoder, eller bruker TV-ens innebygde TV-tuner (IPTV)? Ja, da er ikke dette for deg.
  • LES OGSÅ: Her er nyhetene for deg med parabol fra Canal Digital

  • Leieperioden er på hele 3 år og koster 149 kroner. I leieperioden kan du se filmen så mange ganger du orker. (Til sammenligning er standard leieperiode på video-on-demand-tjenesten 48-timer, og prisen varierer da fra 25-49 kroner avhengig av kvalitet.)
  • All langtidsleie skal være i HD-kvalitet. Merk deg også at langtidsleie-innholdet ikke vil stjele plass på dekoderen din, det er altså fri streaming i 3 år du betaler for.

Hvem er tjenesten beregnet for?

Har du trua på langtidsleie? (Avsluttet)
Nei, til den prisen vil jeg heller kjøpe filmen(82%) 3319
Kanskje. Det kommer helt an på hvor bra utvalget av filmer blir(13%) 523
Ja, ingen vits med fysisk kopi(5%) 200
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Langtidsleie kan være en rimelig løsning for kundene som ønsker å se favorittfilmen flere ganger, sier Torill Silkoset, Markedsdirektør i Canal Digital Kabel-TV, i dagens pressemelding.

Hun forteller at «Doktor Proktors prompepulver» var den filmen som ble leid flest ganger gjennom filmtjenesten deres i 2014, og at tall viser at noen kunder har leid filmen flere ganger.

I tillegg skal den nye tjenesten være raskere på banen med mulighet for å lovlig se de store kinosuksessene hjemme i egen stue.

- Filmer som typisk vil vurderes til langtidsleie er de store titlene. Vi ser i tillegg at dette kan bli et godt alternativ for barnefamilier, for jeg tror alle foreldre kan kjenne seg igjen i at barna ofte har sine favorittfilmer som de ønsker å se om og om igjen. Og etter hvert som barna vokser til er det nye filmer som rykker inn på favorittplassen, avslutter Silkoset.

LES OGSÅ: Har du fått med deg RiksTVs nye funksjoner?

Hvilke filmer kommer?

Langtidsleie-tjenesten vil foreløpig kun ha innhold fra filmdistributøren Nordisk Film i prøveperioden, og det er altså «The Hunger Games Mockingjay Part 1», som starter showet idag.

Det er forøvrig ingen tvil om at Canal Digital her retter seg inn mot blodfansen: Denne filmen vil nemlig ikke være tilgjengelig som vanlig kjøpefilm eller på vanlig filmleie før om tre uker.

Blant filmene som kommer framover, oppgis «Bølgen» og «Doktor Proktors Tidsbadekar».