Canal Digitals nye zapper for parabolfolket heter HD 2850-ST, og er laget av ADB. I dag blir den oppdatert med nye funksjoner. Foto: Per Ervland
Canal Digitals nye zapper for parabolfolket heter HD 2850-ST, og er laget av ADB. I dag blir den oppdatert med nye funksjoner. Foto: Per ErvlandVis mer

Canal Digital med «Follow me»-funksjon

Lanseres til parabol-folket i dag, men hva er det egentlig?

At neste generasjons TV-tilbud blir lansert i 2013 er ingen overraskelse, men har du TV-signaler fra Canal Digitals parabol kan du glede deg over flere nye tjenester allerede i kveld.

Les mer:

Men hva menes egentlig med «Follow me»?

Funksjonen lar deg ganske enkelt ta med deg TV-innholdet fra en TV til en annen, og dette gjelder både live-sendinger og TV-opptak. Betingelsen er imidlertid at begge TV-ene er utstyrt med hver sin Canal Digital-dekoder.

– Med «Follow me»-funksjonen kan man flytte TV-innhold og opptak mellom de ulike TV-ene i huset, sier Petter Carlsen, administrerende direktør i Canal Digital Norge i dagens pressemelding. Ser man for eksempel på en direktesending i stua, kan man flytte seg til soverommet og fortsette å se videre på akkurat det stedet hvor man avbrøt programmet i stua.

– Det samme gjelder opptak som er lagret på opptaksdekoderen i stua. Det innholdet kan du nå hente opp og se på standarddekoderen på soverommet, fortsetter Carlsen. Vi tror rett og slett at denne multiromsløsningen vil gjøre det enklere å utnytte TV-tilbudet og gleden ved å ha TV i flere rom.

Pris og betingelser: «Follow me»

Den gode nyheten er at Canal Digital ikke vil ta noe ekstra betalt for tjenesten, ulempen er at det kun er de nye ADB-dekoderne som kan brukes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil altså si HD-PVRen 5720 som vi har testet, og den standarddekoderen, eller zapperen som vi tidligere har omtalt her.

Canal Digitals nye zapper for parabolfolket heter HD 2850-ST, og er laget av ADB. I dag blir den oppdatert med nye funksjoner. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

Se store bilder av zapperen:

Begge dekoderne må i tillegg ha sitt eget abonnement, og være koblet til parabolantennen og ikke minst til nettet. Det siste er jo en betingelse for at dekoderne skal kunne snakke sammen.

Andre nyheter til ADB-dekoderne

I tillegg justeres følgende i dagens softwareoppdatering:

  • Seriopptak lagres i mapper: Alle opptak utført som serieopptak vil nå automatisk havne i egne mapper merket med navnet på serien, mens enkeltopptak av episoder vil falle utenom.

    I denne mappen så vil også alle planlagte episoder som er funnet i programguiden vises, tidligere så ble kun førstkommende episode vist. Merk deg at du ikke kan opprette dine egne mapper.


  • Bedre på 3D: Oppdateringen gir deg også menyer i 3D ved 3D-sending. Dekoder vil nå også vise et «normalt» bilde ved 3D sending på en ikke 3DTV.

  • Spoling med lyd: Nå kan man benytte slow motion spoling og spole i 1.5 gang normal hastighet med lyd på opptaksdekoderen. Smooth spoling vil også sikre at bilde oppdateres oftere og vil ikke «hakke» så mye som forrige software.

  • Opptakstid: Nå kan man manuelt velge hvor lenge før programmet opptaket skal starte, valgene 1-3-5-10-15 min før. Tidligere kunne man kun velge «etter».
  • Ny hurtigknapp: GUL knapp er hurtigknapp i programguiden for å endre mellom sidevisning og matrisevisning.