Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Canal Digital lanserer 3D-TV

Viasat lanserte 3D-TV først, men nå er endelig ventetiden over for Canal Digitals kunder. Også Web-TV-løsningen har blitt oppdatert.

Canal Digital er kjent for å være tidlig ute med nyheter, så når Viasat lanserte 3D-TV allerede i desember ble de garantert irritert.

Nå er de imidlertid på banen.


Første 3D-sending 19. mars

Det er i første omgang sportssendinger som blir prioritert fra Canal Digital, og først ut er Madrid-derbyet mellom Real Madrid og Atletico Madrid lørdag 19. mars.

- Denne kampen markerer starten på vår 3D-satsing og vi vil i tiden fremover tilby våre kunder stadig mer innhold i 3D, sier Petter Carlsen - adm.dir i Canal Digital Norge.

Deretter står Allsvenskan-derbyet mellom Djurgården og AIK på sendeplanen mandag 4. april, før verdens største klubboppgjør "El Clasico" mellom Real Madrid og Barcelona vises senere i april.

3D-sendingene vil vises på CANAL+ Extra HD, parallelt med at kampene også vises på CANAL+ Fotball og CANAL+ Sport HD.

Men ikke alle får se den første kampen i 3D

Merk deg at det kun er Canal Digitals parabolkunder som får 3D-funksjonen nå i første omgang. Fra og med neste kamp, altså Allsvenskan-derbyet Djurgården-AIK mandag 4. april, vil imidlertid også 3D-sendingene distribueres til Canal Digitals kabel-tv-kunder.

(Merk deg at til det kun blir kabel-TV kunder i "utvalgte regioner" som får 3D-muligheten, og at det foreløpig ikke er spesifisert hvilke regioner som prioriteres.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å kunne se 3D-sendingene må du i tillegg ha:

  • Canal Digitals HD-dekoder eller HDPVR.
  • I tillegg må TV din ha 3D-funksjon, og 3D-briller

Flere nyheter fra Canal Digital

I februar hadde vi en stor sak om alle nyhetene Canal Digital skulle lansere i løpet av 2011, inkludert deres nye Web-TV løsning. Og i natt ble den rullet ut til Canal Digitals kabel- og parabolkunder:

- I tillegg til bonusfilmer og leiemuligheter, inneholder den nå også program- og TV-serier du har gjennom ditt TV-abonnement, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i en e-post til DinSide.

- Fra MinSide kan du også tilleggsbestille enda flere serier og programmer fra enkelte TV-kanaler, som for eksempel Discovery og Travel Channel.

- Vi har også en ny løsning for Tippeligaen live på Web, fortsetter Tjønndal Pettersen; - Du bruker MinSide til aktivering av GO-portalen, og blir du en MinSide bruker og en aktivert portal-bruker, vil alle premium kunder få fri tilgang til Tippeligaen på web.