Canal Digital kabel: Nå forsvinner tre TV 2-kanaler

I natt sendte Canal Digitals kabel-TV avdeling ut en pressemelding vi ikke trodde ville komme. Det betyr at 500.000 nordmenn mister TV 2.

Canal Digital og TV 2 er endelig enige om en avtale. Foto: Selskapene/DinSide
Canal Digital og TV 2 er endelig enige om en avtale. Foto: Selskapene/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At TV 2 og Canal Digital Kabel har vært i tottene på hverandre lenge er ingen overraskelse for alle som har fulgt med på DinSide. Men at det skulle gå så langt var det nok ingen som egentlig hadde trodd - selv om det er store pengebeløp det er snakk om.

Bakgrunnen: Se hva TV 2 og Canal Digital Kabel egentlig krangler om her!

Gjelder kabel-kundene

Canal Digital Kabel varslet i natt at de ikke ble enige med TV 2, og at tre kanaler dermed forsvinner fra selskapets tilbud til kundene.

Det betyr at nisjekanalene TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Bliss forsvinner for selskapets kabelkunder fra natt til fredag.

Merk deg at krangelen kun går ut over TV-kunder som får TV-signalene via Canal Digitals kabel-TV-nett. Ser du på Canal Digital via parabol har du altså tilgang til TV 2-kanalene som før.

Kortere eller lengre periode?

– Det som har skjedd er svært beklagelig. Og vi er overrasket over at Telenor ikke vil inngå en avtale som sikrer sine kabelkunder tilgang til TV 2s kanaler når TV 2 har akseptert deres pristilbud. Vi tror at Canal Digitals kunder har liten forståelse for dette, sier kommunikasjonssjef Rune Indrøy i en pressemelding fra TV 2.

I en pressemelding fra Canal Digital varsler de også om avtalebruddet, men åpner for at kanalbortfallet ikke nødvendigvis blir langvarig.

Hva synes du om å miste TV 2-kanalene? (Avsluttet)
Helt greit, fint at Canal Digital Kabel ikke lar seg presse til å betale(49%) 1109
Synd, her burde Canal Digital ha gitt etter(20%) 456
Bryr meg ikke: Ser på andre kanaler(18%) 420
Bryr meg ikke: Netflix og dess like er fremtiden uansett(13%) 298
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Til tross for intense forhandlinger klarte vi ikke å komme til enighet før tidsfristen var omme. Dermed forsvinner disse nisjekanalene for en kortere, eller lengre periode. TV 2 og TV 2 HD sendes som vanlig til våre 500.000 kunder, sier produkt- og strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel-tv.

– Vi mener vi har prøvd alt for å få til en avtale. Vi har til og med prøvd å se på Telenorkonsernets samlede relasjon med TV2 underveis i forhandlingene, slik at vi kunne strekke oss enda lenger. Dette hjalp heller ikke. Vi har ønsket å få ro rundt dette, få løst situasjonen for kundene våre og få slutt på mediesirkuset rundt denne saken. Det har vi dessverre ikke lykkes med, sier Haakon Li Dragland.

En ting er nok sikkert: Siste ord i denne såpeoperaen er neppe sagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!