Canal Digital får enerett på TiVo

Amerikanske TV-seere har to tidslinjer. En før, og en etter at TiVo ble lansert.

TiVo er en produsent av HD-PVR-maskiner som lar deg ta opp TV-programmer, pause og spole live TV. Akkurat det er de selvsagt ikke alene om. Her hjemme har både Canal Digital, Viasat, Get og Altibox lignende produkter.

Skal vi stole på amerikanernes begeistring for produktet er det imidlertid en ting TiVo gjør bedre enn alle de andre: De lager produkter som er så enkle å forstå, at alle de avanserte funksjonene faktisk blir brukt.

Og nå kommer de altså til Norge, og i første omgang kun til Canal Digital.

Endelig: Canal Digitals HD-PVR er oppdatert

Eksklusiv rett - og parbolkundene får den først

I følge dagens pressemelding skal TiVo levere tjenester til avanserte dekodere med opptaksfunksjon. Canal Digital får eksklusiv rett i en periode for dekodere med TiVo-tjenester i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Merk dere at det ikke er spesifisert hvor lang tid eneretten gjelder.

- Det er meget stor konkurranse i det nordiske TV-markedet, sier administrerende direktør Christian Albech i Telenor Broadcast Holding i en pressemelding. Telenor Broadcast Holding eier Canal Digital-selskapene. - TiVo er verdensledende innenfor avanserte TV-tjenester, og har satt en standard for hele bransjen hva såkalt brukergrensesnitt angår. TiVo sine innovative løsninger vil være svært viktige for oss for å holde markedsposisjonen, og for Canal Digitals parabol-kunder betyr det at de vil få tilgang til TV-markedets trolig mest avanserte dekoder, fortsetter Albech.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheter først til parabolkunder: Hvorfor henger kabelkundene etter?

Foto: Skjermdumper TiVo
Foto: Skjermdumper TiVo
Foto: Skjermdumper TiVo
Foto: Skjermdumper TiVo
Foto: Skjermdumper TiVo
Foto: Skjermdumper TiVo


En unik blanding mellom TV- og webinnhold

TiVo var først ute med å lansere dekodere med PVR-funksjon (Personal Video Recording), og er verdensledende på brukervennlighet der seerne lett kan navigere mellom vanlig TV-innhold og innhold levert via web til TV-apparatet.

TiVo gjør det også mulig for seerne å finne og spille inn programmer som passer deres interesser etter tittel, skuespiller, regissør, kategori, eller søkeord. TiVo løsningen har også en rekke funksjoner for deling av innhold i et hjemmenettverk.

Canal Digital: En overlegen vinner når det gjelder HD-TV

Fortsatt uklart nøyaktig hva du får

Jeg må bare si at jeg gleder oss, men hvor mye ekstrainnhold som blir tilgjengelig her til lands er ikke godt å si. I USA er f.eks filmleietjenesten NetFlix integrert i TiVo-boksen. Siden den ikke nevnes i dagens pressemelding kan det tyde på at den ikke følger med på lasset. I USA kan du også aktivere ulike TiVo-tjenester som lar deg overføre opptakene du har gjort på TiVo-boksen til din PC eller iPhone/iPad, også dette er funksjoner vi gjerne skulle ha visst om fulgte med til Norge.

Det er heller ikke satt noen dato for oppstart, og det er heller ikke oppgitt hva TiVo-boksene vil koste. DinSide kommer selvsagt tilbake til det når vi får vite mer om dette.

Her er en skrytevideo fra TiVo, som gir eksempler på funksjoner og betjening i USA:

Kilde: Pressemelding Canal Digital og TiVo.