Canal Digitals nye menyer. Foto: Øyvind P
Canal Digitals nye menyer. Foto: Øyvind PVis mer

Canal Digital: Den nye versjonen

Vi er fornøyd med oppdateringen, men ikke alle deler vår entusiasme. Er du blant de uheldige, kan du imidlertid fatte mot. Det jobbes med saken.

Canal Digitals HD-PVR for parabolkunder var gjenstand for en massiv softvareoppdatering den 8. september, og etter å ha brukt den nye versjonen i nesten to uker kan vi ikke annet enn å si oss fornøyd. Her er noen av høydepunktene:

  • Hos DinSides journalist jobber dekoderen raskere enn før, den slår seg også langt raskere av.
  • Grensesnittet i menyer og elektronisk programguide er både penere og mer logisk, noe resten av husstanden setter pris på.
Etter oppdateringen har likevel noen funksjoner endret plassering på fjernkontrollen, og det kan være litt forvirrende inntil du finner ut hvor de nå er plassert.

Fjernkontrolltips

Her er det vi har notert oss selv, og også fått tips om fra leserne:

  • Endre format: Før trykket man på On-demand knappen for å endre 4:3 til 16:9-format, men gjør man det nå, starter i stedet betaversjonen av filmleieversjonen (Canal Digital GO). Tips: Format endres nå ved å trykke på TV-knappen, og bla deg gjennom alternativene som dukker opp på skjermen
  • Spoling: Før kunne du spole fort framover og bakover i opptakene dine, i 4, 10, 300 eller 600 ganger hastigheten. Det går ikke lenger. Nå får du i stedet kun 2, 3 eller 4 ganger hastigheten via spoleknappene. Tips: Hvis du trykker på den røde eller grønne knappen på fjernkontrollen vil du hoppe cirka 10 minutter fram eller tilbake i opptaket.
Se vår gjennomgang her: Slik er den nye versjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hos noen har det gått galt

Dessverre har ikke oppdateringen fungert like godt hos alle, og leser Bjørn Bratz er en av dem som er misfornøyd.

- Hovedproblemet for meg er at dekoderen har begynt å hakke når jeg skal se på mine egne opptak, sier Bratz til DinSide. Det vil si at både lyd og bilde hakker, for så å stoppe opp i noen sekunder, før avspillingen så hopper fram i tid og fortsetter. I praksis gjentar dette seg flere ganger per opptak, noe som mildt sagt er svært frustrerende, sier Bratz.

- Dette problemet har vært tilstede på alle mine opptak siden den nye softwaren ble installert, og det mest irriterende er at det ikke er noe fasitsvar på når problemet oppstår: Hakkingen kan komme etter to minutter, mens den andre ganger hakker etter fem minutter - det er altså ingen systematikk i når problemet oppstår.

- I tillegg starter også dekoderen min opp uten lyd, slik at jeg må starte enhver TV-seanse med å skru opp volumet fra null. Også dette kom med den nye oppdateringen, fortsetter en oppgitt Bratz; for slik skal det jo ikke være.

- Etter å ha vært i kontakt med Canal Digital kundeservice har jeg forøvrig fått bekreftet at dette er et problem hos flere enn meg. Jeg har til og med fått bekreftet på e-post at en oppdatering skal komme allerede i dag, altså den 20. september. Det skulle jo også bare mangle, avslutter Bratz.

les også: Sa opp kanal, alle opptak ble slettet

- Vellykket, men noen utfordringer gjenstår

DinSide har selvsagt også kontaktet Canal Digital i denne saken.

- For de aller fleste av våre parabolkunder har den store oppdateringen på vår HD-PVR blitt opplevd som et kjempeløft. I praksis har vi jo byttet hele hjernen i dekoderen, og de fleste er altså fornøyde, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen fra Canal Digital.

Men hva med kunder som nå har problemer med dekoderen sin?

- Det er likevel noen få som har opplevd problemer, og det beklager vi, sier Pettersen.

- Men de utgjør likevel et klart mindretall. Husk at Canal Digital har over 500.000 parabolkunder, og når vi kommer med en så stor oppdatering, så vil det dessverre være noen som opplever problemer.

Men hvor lenge skal kundene egentlig måtte vente? Bjørn Bratz har for eksempel fått beskjed fra kundeservice om at en oppdatering allerede kommer i dag. Kan du bekrefte at det stemmer?

- Det er ingen tvil om at en oppdatering nå er rett rundt hjørnet, jeg kan imidlertid ikke tidfeste nøyaktig når den kommer. Svaret er rett og slett at den vil komme når den er klar.

- Vi jobber hele tiden med å forbedre produktet vårt, og oppgraderingen av HD-PVR-en kan på mange måter ses på som en flertrinnsrakett: Vi vil kontinuerlig slippe nye versjoner som ikke bare retter gamle feil, men som også gir kundene flere funksjoner enn de har hatt tidligere, sier Pettersen.