Vil du ha oftere besøk av venner og familie, kjøp et svømmebasseng.<br />
I tillegg tjener du penger!  Foto: Tore
Vil du ha oftere besøk av venner og familie, kjøp et svømmebasseng.
I tillegg tjener du penger! Foto: ToreVis mer

Bygg svømmebasseng!

Svømmebasseng lønnsomt? Ja, mener både Widar Fjellstad i Folkpool og Robert Fauske i DNB Eiendom. Ifølge de to er det på høy tid at boligeiere forandrer sin oppfatning om at svømmebasseng er unødig dyr moro.

- Folk bygger svømmebasseng som gærne for tiden. Ikke rart når vi vet at i de fleste tilfeller øker verdien av boligen med like mye eller mer enn det selve bassenget koster, forteller Widar Fjellstad, administrerende direktør i Skandinavias største produsent og leverandør av svømmebasseng, Folkpool.

Verdistigning høyere enn utgift

Fjellstad får støtte av daglig leder Robert Fauske i DNB Eiendom.

- Et svømmebasseng i hagen er nå ofte en lønnsom investering. Vi får inn stadig flere eksempler på at verdistigningen ikke bare overgår investeringen, men at den også gir et pent overskudd, bekrefter Fauske.

Det er imidlertid viktig at bassenget ser pent ut og ikke stjeler for mye av tomten. Selv om svømmebasseng ikke er så vanlig i Norge, er det et stort pluss dersom du skal selge boligen. - Og akkurat nå er det ikke noe problem å finne kjøpere til boliger i 3 - 8 millioners klassen avslutter Fauske.

Rekordhøy omsetningsøkning

Bassengprodusenten Folkpool doblet i fjor omsetningen og har hittil i år hatt en omsetningsvekst på 40 %.

-Jeg tror det skyldes at folk har bedre økonomi og at de ønsker å gjøre boligen sin mer attraktiv. Fremdeles er det relativt få med svømmebasseng her i landet. Omkring én av 300 villaer har basseng. I Sverige er det én per 150 villa, selv om klimaet er identisk, sier Fjellstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rimeligere enn du tror

- Jeg selger drømmer forteller Fjellstad. -Det er en myte at svømmebasseng er dyrt eller krever mye strøm. Det dyreste svømmebassenget vi har koster 250 000 kroner inklusive graving, planering, rørarbeid og elektriske installasjoner For 50 - 100 000 kroner kan du få et herlig jetstreambasseng på 4 ganger 8 meter, med innlagt motstrømanlegg som gjør at du kan svømme på stedet.

Har du hytte kan vi også levere et lite svømmebasseng, med solcelleoppvarming for kun 12000. Ettersom vi bygger bassengene ned i bakken er det ingen problem å få godkjenning fra kommunen, da dette ikke er til sjenanse for andre. Bassengene holder en konstant temperatur på 28 - 29 grader, og benytter du overtrekket når bassenget ikke er i bruk, kommer strømutgiftene ned på 5000 - 15000 i året.

Mormor og ungene

- Det er oftest etablerte i alderen 40 - 60 år som bestiller svømmebasseng forteller Fjellstad. - Det er ikke lenger kun skipsredere og direktører som står på kundelisten. Nå er foreldre med barn som har flyttet hjemmefra de vanligste kundene.

Det er et sjakktrekk å ha et deilig oppvarmet badebasseng, dersom du ønsker familien og barnebarna på besøk. Hvilket barn kan si nei til å dra å bade hos bestemor og bestefar?, spør Fjellstad.

Kort leveringstid

Folkpool kan levere et nedgravd svømmebasseng på under en uke. Bestiller du på mandag, kan du stå klar med badebuksen neste søndag konstaterer administrerende direktør, og legger til at du får de beste tilbudene på høsten når badesesongen er over.

Fremgangsmetoden for å sette igang byggeprosessen er som følger: Gå ut i hagen og mål opp hvor stort svømmebasseng du ønsker. Be en leverandør komme for å sjekke forholdene. Send en byggemelding til planleggingsetaten i kommunen, og få et situasjonskart hvor du tegner inn bassenget.

Del ut nabovarsel til naboene, med invitasjon til invielsesfest dersom de er vrange. Når godkjenningen kommer fra kommunen, og naboene står i badehåndkle, kan du ringe leverandøren som da tar seg av resten. Behandlingstiden i kommunen er som regel 14 dager, men er du ekstra uheldig kan det ta opptil 3 måneder, forteller Fjellstad.

Ikke bygg innendørs

Robert Fauske i DNB Eiendom fraråder imidlertid folk å bygge innendørs svømmebasseng. En bolig med innendørs basseng kan være vanskelig å selge ettersom det er stor riskiko for vannskader.Det er viktig at bassenget er bygget korrekt og i tråd med forskriftene.

-Selv om bassenget er bygget på riktig måte er etterspørselen etter boliger med innendørs svømmebasseng forholdsvis liten, forteller Fauske.

Ønsker du et svømmebasseng, kan du kontakte én av disse leverandørene:

Folkpool 22 32 49 40
Valga 22 10 15 23
Tech 22 30 40 40
Solbasseng 67 58 37 22
Macryl 52 82 73 38
Sundance 33 06 30 00