Andreas Klok Pedersen i BIG; Bjarke Ingels Group, har designet dette lille og diskrete gressklipperkrypinnet med en godt kamuflert gressklipper.  Foto: HUSQVARNA
Andreas Klok Pedersen i BIG; Bjarke Ingels Group, har designet dette lille og diskrete gressklipperkrypinnet med en godt kamuflert gressklipper. Foto: HUSQVARNA Vis mer

Bygg arkitekttegnet hus til robotgressklipperen

Kjente arkitekter har designet krypinn til Husqvarnas Automower.

Publisert
Sist oppdatert

Det er noen jobber vi elsker å hate, og både gressklipping og støvsuging kommer relativt høyt opp på den listen. Ikke før har du klippet gresset, så må det klippes igjen, om ikke jobben skal bli hårreisende hard neste gang.

Løsningen for stadig flere er en robotgressklipper som kan programmeres til å gjøre jobben for deg. Men hvor bor den når den ikke er i bruk?

De ulike ladestasjonene gjør ikke akkurat noe for hagen din, men nå kan det bli en forandring på det. Robotgressklipper-produsenten Husqvarna har hyret inn et team av kjente arkitekter som har designet ulike hus til Automower: Danske Andreas Klok Pedersen i BIG; svenske Thomas Sandell, finske Päivi Meuronen i JKMM, tyske Jürgen Mayer H. i J. Jayer H og norske Kurt Singstad i MAD.

Størrelsen teller: Sjekk dette før du kjøper gressklipper

Norsk konglehus

Arkitekt og partner i MAD, Kurt Singstad. Foto: HUSQVARNA
Arkitekt og partner i MAD, Kurt Singstad. Foto: HUSQVARNA Vis mer


Kurt Singstad i MAD har latt seg inspirere av kongler til gressklipperhuset. I tillegg har han gitt selve gressklipperen en liten overhaling, slik at den nå ser ut som en marihøne.

– Ved å gjøre robotgressklipperen om til noe som allerede hører hjemme i hagen – en marihøne – og lage et hus som også minner om et objekt som kunne ligget på plenen fra før, skapes en link mellom høyteknologien og vårt daglige liv som gjør det kjent og trygt. De kunne vært karakterer hentet ut fra en barnebok, sier Singstad i en pressemelding.

Neste måned auksjoneres MADs konglehus og marihønegressklipper bort på auksjonsnettstedet Lauritz.com, til inntekt for Architecture for Humanity. Her vil man også kunne by på de fleste av de andre gressklipperhusene.

Selv om det kun er produsert én av hver, per i dag, er det ikke vanskelig for deg å få til det samme: Alle tegningene, med mål, ligger ute på Husqvarnas nettsider til fri nedlasting.

Se bilder av alle gressklipperhusene her:


Les vår test av Gardena LI Robotgressklipper

Praktisk funksjon

<strong><b>Slik gjør du:</strong></b> Last ned tegninger med beskrivelse om du ønsker å laget ditt eget konglehus. Foto: MAD
Slik gjør du: Last ned tegninger med beskrivelse om du ønsker å laget ditt eget konglehus. Foto: MAD Vis mer


Akkurat som futuristiske arkitekttegnede boliger ikke er for alle, vil heller ikke arkitekttegnede gressklipperhus være for alle. Men har du en robotgressklipper bør du skaffe den et hus, eller sette den inn når den ikke er i bruk.

Nordisk vind og vær er ikke som balsam for hverken gressklipperens kropp eller sjel, selv om de skal tåle noe vær. Vi anbefaler at du har ladestasjonen under tak, enten i et åpent skjul, garasje eller car port - eller et selvbygget arkitekttegnet hus.

Du kan bygge små boder uten byggemelding, så lenge du forholder deg til gjeldene regler angående avstand til nabotomt, høyde på møne, et cetera. Les også mer om fordeler og ulemper ved å velge ferdighus og å bygge selv.

Nå skal det bli enklere: Se forslagene til nye byggeregler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer