Denne løvetannslampa ble en publikumsmagnet på dagens messe.  Foto: Per Ervland
Denne løvetannslampa ble en publikumsmagnet på dagens messe. Foto: Per ErvlandVis mer

Bustete lyskule

Løvetannslampa vil trolig formere seg i mange hjem framover.

Den svenske designeren Marcus Arvonen har trolig designet det som vil bli årets store bestselger hva gjelder lampedekorasjon.

Blant en rekke av de nye produktene fra PS-kolleksjonen Ikea nå har lansert, var det ingen tvil om at løvtannslampa var den som blendet tilskuerne mest.

Diger løvetann

Designeren har latt seg inspirere av en løvetann før frøene spres av vindkastene. Når lampa er tent vil den kaste lange skygger ut i rommet, og det hele skal forestille løvetannsfrø som spres med vinden.

Ikke bare er lampa dekorativ og et blikkfang i seg selv, men den skal også ha ligget litt miljøvennlige tanker bak, ettersom den er pakket inn i minimalt med emballasje.

- Jeg er opptatt av at produktene mine skal være gjennomtenkt, og spesielt opptatt er jeg av miljøaspektet, ikke bare stilen, forteller Arvonen til DinSide.

Som alt annet fra Ikea, komme også denne lampa som en flatpakket tålmodighetsprøve. Lampa består nemlig av over hundre frø, og hvert enkelt frø må trykkes på manuelt.

Den er jo litt spesiell, hvor tror du folk kommer til å henge løvetannslampa?

- Jeg tror den kan fungere godt i flere miljøer. Den kan henge på soverommet, over kjøkkenbordet, i stua eller i offentlige lokaler. Uansett hvor den henger, vil den nok være en ekte humørspreder, og den er dekorativ selv når den er avslått, forklarer Arvonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv når den er avslått, da snakker vi miljøvennlig design. Du får den fra Ikea for kr 750.

Kilde: Pressekonferanse