Buskerud og Telemark

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ragnhild Larsen Nyhus Haaning i Eiendomsmegler1 Buskerud, mener Drammen-området og strandsonen vil være de sikreste stedene for boliginvestering i Buskerud, sett i et ti års perspektiv.

- Drammen-området har opplevd økende tilflytning de siste årene, samtidig som boligprisene har vært lavere der, enn i andre nabokommuner til Oslo. Det vil med andre ord være rom for en fortsatt sterk prisvekts i boligmarkedet i Drammen, forklarer hun.

I tillegg tror hun restriksjonene på bygging i strandsonene gir rom for ytterligere prisvekst langs Buskeruds kyst.

- Jeg er optimistisk i forhold til hele Telemark, for her har vi et lavt prisnivå på boliger fra før, sier faglig leder i Eiendomsmegler1 i Skien, Stein Nordberg. Han viser til meglerforbundets statistikk, hvor Telemark har hatt en bedre prisvekst enn de fleste andre områder i landet den siste tiden.

- Arbeidsmarkedet koker over her, og det kommer ennå flere arbeidsplasser snart. For eksempel vil nok RECs nye solcelle-fabrikk i Porsgrund ha et stort behov for arbeidskraft.

- Denne trenden har ført til svært gode priser i områder som ligger litt utenfor bykjernen, og trolig vil den positive utviklingen fortsette, tror Nordberg.

Han trekker frem som et sted hvor det har hatt god tilflytning og utvikling i boligprisene den siste tiden. Her tror han på en fortsatt økning i tilflytningen, noe som dermed også kan føre til en fortsatt økning av boligprisene.

Notodden opplevde mye fraflytning etter at industrien reduserte aktiviteten der. Nå har de imidlertid klart å snu den negative trenden.

- Med litt ny driv har Notodden klart å skape nye arbeidsplasser og dermed igjen blitt et attraktivt sted å bo, forklarer Nordberg.

De mange nye bank- og megleretableringene i Bø og Notodden det siste året viser at bransjen har stor tro på aktivitet i bolig- og fritidsmarkedet der.

Ellers vil Skien og Porsgrunn alltid være sikre byer å investere boligpenger i. Området ligger lavt prismessig i forhold til sammenlignbare områder som Tønsberg, Sandefjord og Larvik.

I Skien nevner Nordberg blant annet bydelene Falkum og Bratsberg som attraktive områder å investere i, og i Porsgrunn mener han Bjørntvedt og Vestsida er investeringsmessig sikre områder.

Tilbake til artikkelenLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!