<strong>Gammel, klumpete og flat?  Foto:</strong> Colourbox.com
Gammel, klumpete og flat? Foto: Colourbox.com Vis mer

Burde du bytte hodeputen din?

Den får nemlig gjennomgå.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss er relativt flinke til å vaske sengetøyet regelmessig; og vi håper at de fleste også har fått med seg at de burde vaske selve puten, dynen og overmadrassen med jevne mellomrom.

De fleste anbefaler å vaske hodeputen en gang i halvåret. Men på ett punkt har puten fått nok, og du burde bytte. Men hvor ofte burde du bytte hodepute?

Les også: Hodeputen din kan inneholde opp til 16 ulike soppsorter.

Hvert 2. til 3. år

Ifølge møbel og sengekjeden Jysk, bør hodeputen byttes ut langt oftere enn dynen eller overmadrassen. Dette fordi den er utsatt for trykk fra hodet hver natt.

– En hodepute har en levetid på to-tre år, sier Kristin Haug Merkesdal, salgs og markessjef i Jysk, til DinSide.

Jysk anbefaler at man sjekker kvaliteten på puten sin etter tre år. Ifølge en undersøkelse utført av YouGov Zapera på vegne av Jysk i 2010 blant 1.218 tilfeldig utvalgte nordmenn, sover 35 prosent av oss på en hodepute som er mer enn tre år gammel. Gjelder deg, vil vi anbefale at du tar turen inn på soverommet for å sjekke den ut.

Det er heldigvis ingen komplisert operasjon. Har innholdet klumpet seg, er puten konstant flat, eller har du problemer med å slå den opp, er nok tiden moden for å inngå et forhold med en ny sengepartner.

Se hvilken hodepute som ble best i svensk test.

Prøveligg puten!

Er det på tide å bytte ut putene? Da bør du prøve den først, er rådet fra Robert Adolfsson, i den svenske sengekjeden Sova. Det er nemlig ikke bare madrassen du bør prøve ut før du kjøper.

– Man bør velge pute etter at man har valgt sin nye seng, eller sammen med sengen, har Adolfsson tidligere sagt til DinSide.

Så langt det er mulig bør du prøve puten sammen med en madrass som tilsvarer den du har hjemme. For madrass og pute spiller på lag.

Les mer: Ikke glem å prøve puten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer