Budsjett-TVene du kan kjøpe nå

Nettbutikkene renner over av superbillige flatTVer, se oversikten og våre favoritter.

Ennå ikke tatt steget over til den flate TV-verdenen? Ikke fortvil, for nå har prisene blitt så lave at det bare er å slå til. Faktisk så lave at mange i dag velger å kjøpe seg flatTV nummer to eller tre, enten den nå skal plasseres i kjellerstua eller på soverommet.

Kriterier

Vi satte en maksprisgrense på 5.000 kroner og valgte ut den billigste modellen vi fant i 10 ulike nettbutikker. Størrelsesmessig holdt vi oss til 32-tommere av to grunner:

For det første er det den minste størrelsen du bør ha for å kunne nyte en god filmkveld i egen stue, og i tillegg er det i denne klassen du får mest for pengene.

Det er nemlig fortsatt slik at jo større TV du har, jo lettere er det å avsløre svakheter i bildekvaliteten. Når du kjøper en budsjettmodell vil du altså som den klare hovedregel få langt bedre bilde ved å gå ned i størrelse, sammenlignet med å kjøpe de billigste alternativene i 40 og 42-tommers klassen.

Alle tilbudene er hentet inn fra butikkenes egne nettsider 12. desember, og det er direkte lenke til alle TVene helt nederst i saken:

TV-merkePrisNettbutikk
Teco TL3296RV2.995Komplett
Samsung LE32A3363.275Elkjøp.no
Tatung V32MCAK-E013.289MPX.no
Tatung V32MCAK-E013.289XD.no
Andersson B320D3.290Netonnet.no
Tatung V32MCAK-E013.295Netshop.no
Mirai/Chimei DTL-632V2003.333Multicom
Toshiba AV500PG3.995Elprice.no
Grundig Vision3.999Expert.no
Philips 32PFL54032D4.995Siba.no
Prisene innhentet 12. desember fra nettbutikkenes egne sider


Hvilken ville vi kjøpt?

Gjerrigknarken i meg ville definitivt gått for det billigste alternativet som er Tecos modell til utrolige 2.995 kroner. Og den er faktisk ikke så skremmende svak som du kanskje skulle tro - vi har nemlig hatt en sniktitt på den tidligere og som en soveroms-TV gjør den definitivt jobben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel: Etter å ha testet flatTVer i flere år er min klare oppfatning at de mest kjente merkene er langt bedre på brukervennlighet og bildekvalitet (spesielt sortnivå og dybde i bildet) enn de mer ukjente alternativene. Personlig ville jeg derfor lagt på litt ekstra og gått for Toshibaen eller Philips-modellen, som jeg anser som de beste kjøpene i denne runden.

Bilder av alle TVene får du her:

Philips-modellen som fås kjøpt på Siba
Tatungs modell fås kjøpt billig hos MPX, XD og Netshop
Billig Samsung hos Elkjøp
Toshiba hos Elprice
Grundig hos Expert
Den billigste av dem alle, Teco hos Komplett
Mirai får du hos MulticomDirekte lenker til alle TVene får du her:

Teco: Komplett
Samsung: Elkjøp.no
Tatung: MPX.no
Tatung:XD.no
Andersson: Netonnet.no
Tatung: Netshop.no
Mirai/Chimei: Multicom
Toshiba: Elprice.no
Grundig: Expert.no
Philips: Siba.no