Budsjett størrelse XXL

Her er alternativet for deg som har litt mer å rutte med og, ikke minst, ønsker en permanent løsning.


Originalløsningen

Hvorfor velge surmelk eller folie - når du kan bytte ut vinduene med frostet glass? Selv om de andre alternativene er absolutt brukbare, er en rekke av dem kun etterligninger av denne permanente løsningen.

Korreksjon
Ifølge Petter Wold, glassmester i Svendsen's Glass-Service, er det nå vanligst å bruke etset glass ikke sandblåst. Effekten er den samme, men det etsete glasset er både billigere - og hakket mer motstandsdyktig mot fingermerker og lignende.

Velger du å skifte ut hele ruten, er det naturlig å få hjelp til å bytte glass. Hvor mye arbeid dette krever kommer helt an på vinduet ditt. Det vil, for eksempel, være mye dyrere å skifte ut smårutete vinduer enn de helt enkle vinduene som består av kun ett glass. Vinduets standard og tilstand vil også være avgjørende.

- Noen steder vil det være så enkelt som at man kan skru av en list, bytte vindu, og skru på listen igjen. Andre steder vil det være mer omfattende, en må for eksempel kanskje bytte listverk, legge inn gummilister eller silikon, sier Wold. Det er derfor vanskelig å gi et eksakt prisoverslag.

En kan også velge mellom forskjellige tykkelser på glasset som skal byttes ut: De vanligste tykkelsene er 4, 6, 8 og 10 millimeter. Vi har her gått utifra 4 mm-tykke vinduer.

Pris for tre vinduer à 1x1 meter: Fra 5.850 kroner. Dette inkluderer 4.200 for tre vindusruter, pluss 1.650 kroner for oppmåling og installasjon. 1.650 kroner er prisen for tre timers arbeid. Eventuelle ekstrakostnader til materialer, eller merkostnader om arbeidet tar lenger tid kommer i tillegg.

Tips: Hent alltid inn prisoverslag fra flere leverandører, og pass på at prisoverslagene inkluderer det samme før du sammenligner dem. Dette prisoverslaget er ment som en rettesnor.

Blir dette i dyreste laget for deg?

Trykk her for å se de litt billigere løsningene,

eller trykk her for å se budsjettalternativene.

Ekstern lenke: Svendsen's Glass-Service