Snart kan du overskride 100.000-kronersgrensen på din BSU-konto i Skandiabanken, lover Johnny Andersen.  Foto: Skandiabanken
Snart kan du overskride 100.000-kronersgrensen på din BSU-konto i Skandiabanken, lover Johnny Andersen. Foto: SkandiabankenVis mer

BSU-sommel fra Skandiabanken

En sperre i IT-systemet setter fortsatt grensen ved det gamle maksbeløpet på 100.000 kroner.

Tidligere i dag skrev vi om de nye, oppjusterte beløpsgrensene for BSU-sparing. Etter at årlig og totalt maksbeløp hadde stått stille på henholdsvis 15.000 og 100.000 kroner siden 1998, er de oppjustert til 20.000 og 150.000 kroner fra 1. januar i år.

Les hele artikkelen her: Spar mer - og spar enda mer på skatten.

I debatten som fulgte saken, pekte flere av leserne på at deres bank ikke hadde fått med seg dette, blant annet Skandiabanken.

På Skandiabankens nettsider kan vi lese følgende:

"Nye regler om maksbeløp på BSU sparing er gjeldende fra 01.01.09. Det er foreløpig ikke teknisk mulig å sette inn mer enn 100.000,- på BSU konto. Mer informasjon vil komme i nettbanken når dette er ordnet."

Snart kan du overskride 100.000-kronersgrensen på din BSU-konto i Skandiabanken, lover Johnny Andersen.  Foto: Skandiabanken
Snart kan du overskride 100.000-kronersgrensen på din BSU-konto i Skandiabanken, lover Johnny Andersen. Foto: Skandiabanken Vis mer


- Årsaken til dette er en teknisk justering som vår leverandør EDB Businesspartner må gjøre, sier Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken til DinSide.

Ifølge Andersen skal sperren på 100.000 kroner gjelde alle banker som har EDB som leverandør.

Her finner du alle BSU-rentene

Fikses snart

Selv om du har nådd den gamle maksgrensen på 100.000 kroner og har penger som brenner i lommen, er det imidlertid ingen grunn til hverken panikk eller bråbytte av bank.

Ifølge Anderson har EDB lovet å endre dette i løpet av første halvdel av januar i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettet henger etter

De beste BSU-rentene (Banker som tilbyr alle å åpne BSU-konto)
BankRente
Totens Sparebank7,45
Evje og Hornnes Sparebank7,40
Haltdalen Sparebank7,25
Haugesund Sparebank7,25
Nesset Sparebank7,25
Ørskog Sparebank7,10
Fjaler Sparebank7,05
SpareBank 1 Telemark7,05
Kilde: Data til DinSides renteoversikt hentes fra Finansportalen.no


Heller ikke DnB NOR har oppdatert sine nettsider helt. Der kan vi nemlig blant annet lese: "Spar 3000 kroner i skatt". Med de nye beløpsgrensene kan du imidlertid spare hele 4.000 kroner i skatt dersom du benytter deg av hele sparebeløpet på 20.000 kroner.

Men ifølge informasjonssjef Aud Helen Rasmussen skal det ikke være noen sperre, det skyldes rett og slett bare at nettsiden ikke er fullstendig oppdatert.

- Vi har hatt et heng, men det skulle være oppdatert nå. Dersom de gamle tallene fortsatt henger igjen noen steder, skal vi få ryddet opp i dette snarest mulig, sier Rasmussen til DinSide.

Og i skrivende stund, ligger det nå ute korrekt informasjon på storbankens nettside.

På nett

De fleste bankene har heldigvis ikke bare fått med seg at reglene er endret, men også oppdatert både nettsider og systemer. Blant dem finner vi Nordea, Fokus, Handelsbanken og Postbanken.