Bruk skoskapet til klær

Eller hva med kjøkkenskapet? Det lønner seg å tenke litt utenfor boksen.

Mangler du skapplass, men har ikke rom for flere garderobeskap? Skoskap er en smart og rimelig løsning. Foto:  Jan Larsen/ifi.no
Mangler du skapplass, men har ikke rom for flere garderobeskap? Skoskap er en smart og rimelig løsning. Foto: Jan Larsen/ifi.no Vis mer

Listen over hva nordmenn ønsker seg mer eller ekstra i sin neste bolig er lang og mangeartet. Men én ting synes vi enige om: Mer skapplass.

For selv om både vi (dessverre) og møblene (heldigvis) har vokst noen centimeter eller ti siden en rekke av boligene ble bygget på 1900-tallet, har ikke boligene vokst. Snarere tvert imot. Spesielt i pressområdene rundt de store byene skal flere og flere skvises inn på færre og færre kvadratmeter. Og hva skal vi gjøre med alle tingene vi har skaffet oss i den o store kjøpefesten de siste tiårene da?

Slik blir det smarte løsninger av.

Dyrt å spesialbestille

Det aller smarteste er, i de fleste tilfeller, å få spesialbyggete løsninger. Dette er imidlertid avhengig av at en selv er praktisk anlagt, eier en stor porsjon gjennomføringsevne, og ikke lider av fritidsproblemer eller tidsskvis - eller at man har penger til å betale noen andre for både å tegne og bygge opp.

Heldgvis finnes det etter hvert mange smarte løsninger på markedet, selv for dem som ikke har 15.000 kroner å bruke på en skreddersydd garderobeløsning. Av en eller annen trist grunn har mindre versjoner av vanlige møbler også en tendens til å koste litt mer. Da lønner det seg å tenke ut av boksen.

Bruk skoskapet til klær


Har du fått ordnet en smart oppbevaringsløsning hjemme hos deg? Det vil vi gjerne se! Send oss en e-post, gjerne med bilder, og fortell!

Satt inn skoskap på soverommet

Med skoskap ble det fortsatt litt gulvplass igjen - og mulighet for å komme til. Foto:  Jan Larsen/ifi.no
Med skoskap ble det fortsatt litt gulvplass igjen - og mulighet for å komme til. Foto: Jan Larsen/ifi.no Vis mer


For eksempel slik interiørarkitekt Inger Ystgaard gjorde på soverommet på bildet over. For selv om rommet mellom sengen og veggen ikke passet til garderobeskap eller standard kommodedybde, betydde ikke det at det ble dødplass. Ystgaard tenkte nytt, og satte inn skoskap. Og de må selvfølgelig ikke brukes til sko. Her kan man sortere skittentøy, legge sengetøy og håndklær, belter, skjerf og sjal - et cetera.

Dette tipset er hentet fra en oppussingsartikkel på Ifi.no, og du kan lese hele artikkelen her.

Er problemet ditt omvendt, at skoene tar over all ledig gulvplass i boligen, og du skulle ønske du hadde fjorten skoskap? Se de smarte løsningene hjemme hos Victoria.

Flere smarte oppbevaringstips på soverommet

Det finnes en rekke ferdige sengeløsninger med oppbevaring på markedet både til små og store. Foto: Ifi.no
Det finnes en rekke ferdige sengeløsninger med oppbevaring på markedet både til små og store. Foto: Ifi.no Vis mer


Et annet, kanskje mer velkjent triks, er å bruke rommet under sengen til oppbevaring. Er det helt krise, kan du gå for en hemseløsning. Enten spesialtilpasset, eller en av ferdigløsningene som finnes på markedet.

Litt mer brukervennlig er nok løsningen med å bruke plassen under sengen. Du får kjøpt praktiske oppbevaringsbokser eller skuffer på hjul, i ulike høyder. Har du en rammemadrass, kan det være smart å vurdere å bytte ut beina med noen litt høyere, slik at du får noen kubikkcentimeter ekstra. Også her finnes det ferdigløsninger, som barnesengen på bildet, og heller ikke dette trenger å være den aller største eller dyreste operasjonen.

Tips: Hva med å plassere en rammemadrass på lave kommoder eller kjøkkenskap? Kjøkkenskap er særlig godt egnet, da det er lett å montere disse sammen. Og du kan gå for kjøkkenskap med skuffeløsninger, for god brukervennlighet.

NB! Skal du bygge inn sengen, pass på at det er lufting under madrassen. Du bør ikke legge madrassen rett ned på en tett plate.