Bruk nalen hver dag - i dusjen

Dusjer du rett på gulvet, bør du bruke nalen hver dag.

Nalen kan - og bør - brukes på mer enn vinduer. Foto: Colourbox.com
Nalen kan - og bør - brukes på mer enn vinduer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har du nal? sier takstmann Thorvald Wahl til DinSide. - Bruker du den hver dag? I dusjen, altså?

Heldigvis kan vi nikke bekreftende. Det lover godt for fuktmåligene han skal gjøre på baderommet vårt.

Slurver med smøremembranen: Nye bad er fuktfeller

Ikke bare rørleggerens ansvar

Vann kan gjøre stor skade på boligen, og det er ikke bare de store lekkasjene du bør være redd for. For når gamle rør eller varmtvannsberederen springer lekk, kan det noen ganger holde å skifte dem ut, male over dersom vegger har fått noen skjolder og tørke boligen med noen industritørkere. Men dersom litt og litt vann siver inn i boligens konstruksjon, og det oppstår fukt og råteskader, kan arbeidet bli langt mer omfattende.

Skal du pusse opp baderommet, er det viktig at du velger håndverkere som er godkjent for arbeid i våtrom, og selvfølgelig at de gjør en ordentlig jobb. Men så er det ditt ansvar å sørge for at du behandler baderommet slik at det varer lengst mulig.

Én av de viktigste tingene du gjør, er ifølge Wahl, å tørke opp vannet dersom du dusjer rett på flisene.

- Bruk en nal, og sørg for at så mye som mulig av vannet går ned i sluket, sier Wahl.

I tillegg kan du eventuelt bruke en klut og tørke opp resten; men har du varmekabler i gulvet, er den største jobben gjort om du sørger for at det ikke blir liggende dammer av vann på gulvet over lenger tid. Du kan selvfølgelig også bruke en gulvnal, dersom du ikke ønsker å bøye deg ned hele tiden.

Tips: Murer du inn et dusjkar, blir slitasjen på gulvet langt mindre, og du slipper daglige runder med nalen. Dusjkar anbefales av både VVS-bransjen og en rekke interiørarkitekter.

Billig og enkel lekkasjeforsikring: Ikke kast oppvaskbørsten før du har vasket sluket

Slurver med vann


Til tross for massive informasjonskampanjer og skriverier: Vannskadene renner fortsatt inn, melder Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO). Etter de tre første månedene i år er forsikringsselskapenes erstatningsutbetalinger etter vannskader i norske boliger på 700 millioner kroner. Ser vi bort ifra skader som skyldes frostspreninging av rør under ekstremkulden i første kvartal 2010 er ikke det registrert høyere erstatninger enn dette.

Er det på tide å pusse opp? Så lenge varer baderommet ditt

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!