Sorry, du må nok bruke 3D-brillene en god stund til, om du vil nyte Istid i 3D... Foto: Øyvind Paulsen
Sorry, du må nok bruke 3D-brillene en god stund til, om du vil nyte Istid i 3D... Foto: Øyvind PaulsenVis mer

- Brillefri 3D først om 10 år

Samsung heller kaldt vann i årene på brillehaterne.

3D-funksjonen var den store snakkisen i TV-markedet i 2010, og hvis du allerede er lei; ja da er det bare å stålsette seg:

  • For mens det i fjor bare var toppmodellene som var 3D-klare, så vil 3D-funksjon omtrent bli som standard å regne selv på mellomklassemodellene nå i 2011.
Men selv om TV- og filmbransjen satser tungt på 3D, er det slett ikke alle kunder som er like begeistret, og hovedinnvendingen er at du fortsatt må bruke 3D-briller.

Se også: Se DinSides 3D-TV-guide

Brillefri 3D

Etter at Toshiba viste fram prototypen av sin brillefrie 3D-TV på CES-messen i januar, var det mange som håpet på at brille-perioden ikke skulle bli særlig lang. Vår utsendte medarbeider var imidlertid ikke spesielt imponert:

- 3D-bildet var ikke så skarpt som med brilleløsningene, det var synlige striper i bildet, og dybdeeffekten var heller ikke helt på topp. Men vi skal ikke se bort fra at brilleløse TV-er i god kvalitet skal bli å finne i butikkhyllene om ikke alt for mange år, skrev skribent Pål Joakim Olsen den gang.

Det tror ikke Samsung noe på

I følge SlashGear hevder nemlig Samsung at det vil bli ta minst 10 år før brilleløse 3D-TVer kommer på markedet.

- Vi kan lage brillefrie TV-er med dagens teknologi. Problemet er at de kun klarer å holde 3D-fokuset om du befinner deg på noen spesifikke posisjoner i stua, sier selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- For å gi en full 3D-opplevelse som dekker en helt vanlig stue må vi imidlertid opp til minimum 32 slike posisjoner for å løse utfordringene med betraktningsvinkelen. Og det klarer vi ikke i dag.

- Vi tror at det å utvikle slike løsninger alene vil ta fem år. Deretter vil det ta fem nye år før infrastrukturen rundt er på plass. Forsøk på å få til en brillefri løsning innen 10 år vil altså være vanskelig, avslutter Samsung.

Her er DinSides TV-tester