Brett-ut-bolig

Habitaflex-huset kjører du dit du vil, og bretter ut.

<b>Rull'n ut:</b> Du kjører huset dit du skal på tilhenger, så ruller du det ut. Foto: Produsenten
Rull'n ut: Du kjører huset dit du skal på tilhenger, så ruller du det ut. Foto: ProdusentenVis mer

Er du en av dem som ikke klarer å bestemme deg for om du vil ha hytte på fjellet eller hytte ved sjøen? Eller hvor du har lyst til å bo? Med et Habitaflex-hus trenger du ikke velge. Når du er lei av et sted, bretter du bare sammen boligen og tar den med deg til neste tomt.

Det samme gjelder forsåvidt for bobiler. Men mens du må klare deg med få kvadratmeter per familiemedlem i en bobil eller campingvogn, blir Habitaflex-huset i utbrettet tilstand en liten, men likevel fullt funksjonell bolig.

Jay Shaffer har alt han trenger på drøye åtte kvadratmeter: Se verdens minste hus

Når huset er brettet sammen er det på størrelse med en skipskontainer, under 30 kvadratmeter. Når du ruller det ut måler det nesten 80! Det er altså ikke snakk om ekstrem kompakt boform, men at du kan gjøre huset ditt lite dersom du ønsker å flytte på det. (Vi skulle også gjerne sett den innbruddstyven som tar seg bryet med å rulle ut en bolig for så å se om det skulle skjule seg noe verdifullt der inne.)

Slik ruller du ut huset

I videoen under kan du se et habitaflexhus som rulles ut:


Den observante leser vil nok få med seg at selve interiøret ikke får plass i boligen når den er sammenbrettet. Men dersom du skulle anskaffe deg en av disse brettutboligene, er vi sikker på at du finner en kreativ løsning.

Her får du kjøpt

Habitaflex er et kanadisk selskap, og nærmeste distributør er i Italia. Er du interessert, kan du kontakte selskapet AGP SRL på e-post. Prisen får du på forespørsel.

Se flere bilder:

Når du har kommet til ønsket tomt, bretter og ruller du ut boligen. Foto: Produsenten
Når Habitaflex er ferdig brettet ut, blir det en rommelig bolig eller hytte. Foto: Produsenten
Habitaflex fås i ulike varianter. Her er et par av planløsningene Foto: Produsenten