Braun CoolTec CT4S

Et slagskip av en barbermaskin.

<b>MASKULIN:</B> Brauns råtøffe CT4S er vår personlige favoritt. Den koster noen hundrelapper mer enn de andre, men er verd pengene. Foto: TORE NESET
MASKULIN: Brauns råtøffe CT4S er vår personlige favoritt. Den koster noen hundrelapper mer enn de andre, men er verd pengene. Foto: TORE NESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Braun-maskinen er stor og tung, og når du starter den brummer den som lite uhyre. Dermed gir den et solid og maskulint uttrykk vi umiddelbart faller for. Tenk Hummer H1.

LES OGSÅ:

Den er også testens dyreste, med en pris på like under 1500 kroner. Det fines imildertid en rimeligere variant, CoolTec C2S til 1200 kroner (finnes i skrivende stund på tilbud til 999). Den eneste forskjellen på denne og C4S ser ut til å være at sistnevnte har etui.

Barberingen er svært tett - nesten i nærheten av høvel når du bruker vann (denne er wet/dry). Helt klart testens beste i så måte.

Hårtrimmeren er derimot ikke helt av samme kvalitet. I forhold til testens øvrige maskiner tok den ikke like bra, og hadde tendenser til lugging.


Dette er testens tyngste maskin, og vil dermed ikke være det beste valget dersom du foretrekker å reise bare med håndbagasje.

Med 79db er den ikke testens mest støyende, men den brummende Braun-lyden kan nok vekke husets øvrige beboere om du er den i familien som står opp først en søndag morgen.

Vi har egentlig aldri følt at det har vært noe problem at huden blir varm under barbering, men Brauns kjølelement er faktisk ganske behagelig. Det kan heldigvis skrus av, om du måtte mene det motsatte.

Det gummierte er også et pluss, og bidrar til det maskuline helhetsinntrykket. Derimot trekker det ned at maskinen bare kan lades i ladestasjonen, og dermed heller ikke kan brukes på strøm fra veggen.

Gå til neste

Gå til konklusjonen

Testresultat

Braun CoolTec CT4S

Terningkast 5

Suverent best på barbering, godt håndgrep, høy macho-faktor, våtbarbering, kjøleelement

Vanskelig å plassere i ladestasjon, høyt støynivå, lite reisevennlig, hårtrimmeren kunne vært bedre