Boses nye toppmodell når det gjelder hjemmekinolyd er Lifestyle V-Class. Her ser du V35 til cirka 40.000, mens lillebror V25 har en veiledende pris på 32.000.- Foto: Produktbilde
Boses nye toppmodell når det gjelder hjemmekinolyd er Lifestyle V-Class. Her ser du V35 til cirka 40.000, mens lillebror V25 har en veiledende pris på 32.000.- Foto: ProduktbildeVis mer

Bose: Lifestyle V-Class

Hjemmekino for deg som egentlig synes det er litt skummelt.

Når du først har vent deg til surroundlyd i stua, er min påstand at det nesten er umulig å se på film uten lyd i flere kanaler. Likevel er det altså mange som fortsatt nøyer seg med lyden fra TV-ens innebygde høyttalere. Og det store spørsmålet er selvsagt hvorfor.

Bose påstår selv at de har funnet svaret: For når de spurte sine kunder om hvorfor de ikke valgte komplette surroundanlegg, så svarte hele 89 prosent at plasseringsuvennlige komponenter og kompliserte enheter var det store hinderet.

Resultatet ble i dag presentert i Oslo, og Bose påstår selv at brukervennligheten på deres nye Lifestyle-serier (V-Class og T-Class) skal være løsningen på kundenes problemer.

Toppmodellen

Lifestyle V-Class er selskapets nye toppserie med modellene V35 og V25. Det som skiller de to er i hovedsak høyttalerne som følger med, det er imidlertid hjernen i systemene som er den store gulroten, og da spesielt på grunn av Bose Unify-løsningen.

Bose Unify skal i praksis være kundens livredder både når anlegget monteres og nye produkter kobles til, men også i den daglige bruk:

- Det mangler ikke på funksjoner i mange av dagens hjemmekinosystemer, men finner ikke brukeren frem til funksjonene, så gir de heller ingen verdi. Og det er altså dette vi ville unngå med våre nye Lifestyle-systemer, sier Per-Mårten Olsrud - salgssjef for Bose Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Våre kunder bruker i dag forskjellige kilder til musikk, film og spill. Å få disse til å fungere sammen med TV-en har etter hvert blitt så vanskelig at mange ikke greier å håndtere et hjemmeunderholdningssystem. Og det er altså her Bose Unify kommer inn, fortsetter Per-Mårten Olsrud.

Enkelt - selv fra du åpner eskene

Allerede fra du pakker ut anlegget skal brukervennligheten være satt i system. Eskene er nemlig nummerert, og du skal ikke åpne eske nummer to før du er ferdig med alt i eske nummer en, osv, osv.

Superenkel betjening

Fjernkontroller med alt for mange knapper er en kjent kilde til irritasjon hos flere kunder, og Bose påstår selv de har funnet en fin miks. For det første har den bakgrunnsbelysning, og i tillegg har Bose rett og slett fjernet knapper som ikke anses som nødvendige i den daglige bruken.

Det kanskje viktigste punktet er nok likevel at den medfølgende fjernkontrollen skal kunne styre alle enheter du kobler til (selv om det riktignok var litt tvil om dette også gjaldt B&O-produkter). De funksjonene du bruker til daglig dekkes via fjernkontrollens taster, mens de funksjonene du sjelden bruker vil bli vist via en skjermmeny på TV-en din.

Hjelper deg med tilkopling

V35 og V25 har tilsammen 4 HDMI-innganger og to komponentinnganger, og kan altså vise seks ulike HD-kilder. For at du som bruker ikke skal miste oversikten over hvilken enhet du betjener, vil imidlertid Lifestyle-serien bare liste opp de inngangsalternativene som er koblet til - og du får hele tiden oversikt via skjermmenyen på TV-en. Som hos de fleste andre leverandører vil du selvsagt også kunne navngi produktene slik du selv ønsker, og tanken er selvsagt at det er enklere å forholde seg til Blu-ray spiller og Xbox360, enn HDMI 1 og HDMI 2.

Lifestyle-systemet vil også anbefale kabel, gjenkjenne når kabelen er tilkoblet riktig eller galt, for så å bekrefte når tilkoblingen er gjennomført korrekt.

Men det koster

Vi liker designet til Bose, og har full forståelse for at mange vil la seg friste av de minimalistiske høyttalerne når systemene kommer i butikken nå i juni.

Men det er likevel et men her.

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Lifestyle V35
Foto: Produktbilde
Boses nye toppmodell når det gjelder hjemmekinolyd er Lifestyle V-Class. Her ser du V35 til cirka 40.000, mens lillebror V25 har en veiledende pris på 32.000.- Foto: Produktbilde


For det er ikke til å komme i fra at Bose er et dyrt alternativ. Toppmodellen V35 ligger f.eks på 40.000 kroner, mens lillebror koster 32.000 kroner. Det er og blir dyrt, til tross for at du får en iPod/iPhone-dokkingstasjon med på kjøpet...

Noen ren lyttetest var det ingen anledning til i denne runden, og det vil garantert være delte meninger om lydkvaliteten til Bose rettferdiggjør prisen.

Før du slår til på dette bør du derfor ta deg tid til å også høre på hva konkurrentene tilbyr. For i denne prisklassen får du svært mye for pengene hvis du shopper litt rundt.

Et billigere alternativ er imidlertid Lifestyle T20 og T10, som ligger på henholdsvis 23.000 og 18.000 kroner, også de har selvsagt Bose Unify-funksjonene, men leveres uten dokkingstasjon til iPod.

Minifakta fra pressemeldingen til Bose:


Lifestyle® V35, V25, T20 og T10 byr på Bose sin eksklusive audioteknologi, og leverer levende og troverdig surroundlyd fra kun fem små høyttalere og en Accoustimass®-modul som kan skjules. BOSE® ADAPTiQ®-teknologi for lydkalibrering analyserer og justerer lyden etter størrelsen, formen og møblene i rommet. Resultatet er større frihet til å plassere høyttalerne slik man ønsker.

Lifestyle® V-Class®-systemene inkluderer Jewel Cube® eller Direct/Reflecting® høyttalere, en innebygget AM/FM-radio, en dock for iPod® og en universell fjernkontroll med et display som viser hvilken radiostasjon eller sang som spilles. Det er altså ikke nødvendig å skru på TV-en for å få denne informasjonen.

Lifestyle® V-Class®-systemene inkluderer Direct/Reflecting® eller Virtually Invisible® høyttalere, og en universell fjernkontroll.

Alle systemene har en hovedenhet for tilkobling av komponenter. Hovedenheten benytter automatisk oppskalering av video for å gi den høyeste oppløsningen en TV kan håndtere, opptil 1080p via HDMI.