<strong><b>LES PROSPEKTET NØYE:</strong></b> Pass på å lese informasjon om boligen nøye, og spør mekler skrifltig om det er noe du vil ha bekreftet.  Foto: OLE PETTER BAUGERUD STOKKE
LES PROSPEKTET NØYE: Pass på å lese informasjon om boligen nøye, og spør mekler skrifltig om det er noe du vil ha bekreftet. Foto: OLE PETTER BAUGERUD STOKKE Vis mer

Borettslagsboliger opp i april

Steg med en prosent i april.

Publisert
Sist oppdatert

Prisene på omsatte borettslagsleiligheter steg med en prosent i april, viser fersk statistikk fra Garanti Eiendomsmegling. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 26.569 kroner, opp fra 26.298 kroner i mars.

Prisøkningen følger et sterkt år. De siste 12 månedene har prisene steget med 10,8 prosent. Da var snittprisen 23.989 kroner, skriver Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

- Prisene på borettslagsleiligheter fortsetter å stige. April er den femte måneden på rad med prisoppgang, og det er mye som tyder på at prisveksten vil fortsette. Salget av borettslagsleiligheter går svært godt for tiden, og tilgangen på nye oppdrag er god, sier administrerende direktør Stein Drogseth i en pressemelding.

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Færre bud og budgivere

Til tross for at prisene stiger, peker ikke alle piler opp. Antall budgivere og bud per solgte bolig falt noe i april. I snitt ble det lagt inn 4,1 bud per borettslagsbolig, ned 0,8 bud i snitt fra mars - og 0,5 bud i forhold til april i fjor. I snitt var det 1,8 budgivere per bolig, ned 0,4 fra mars og 0,1 fra i fjor.

La boligprisene jobbe for deg

Boligprisvekst kan være gunstig for deg som eier egen bolig, selv om du ikke skal selge. Har du lån på boligen din, bestemmes renten av hvor stor sikkerhet du har for lånet ditt. Når boligen stiger i verdi samtidig som du betaler ned på lånet, blir sikkerheten større, og kanskje du kan få prutet ned renten på lånet ditt?

Er det lenge siden du pratet med banken din om renter? Da bør du benytte sjansen til å refinansiere nå, mens rentenivået er lavt, og boligprisene høye.

Se hvor mye vår journalist sparte på å bytte bank.

Klokken 11 i dag legges meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk frem for presse. Følg med for prisstatistikk for resten av landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer