B&O PLAY: BeoPlay S8

Er dette inngangsbilletten for deg som drømmer om Bang & Olufsen?

<b>B&O Play S8:</b> De to satelittene kan enten  henges på veggen eller stå på bordsstativ. Subwooferen setter du på et egnet sted på gulvet. Foto: BANG & OLUFSEN
B&O Play S8: De to satelittene kan enten henges på veggen eller stå på bordsstativ. Subwooferen setter du på et egnet sted på gulvet. Foto: BANG & OLUFSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske Bang & Olufsen er kjent for sitt gode design, men også for sine stive priser. For å utvide kundemassen var de derfor nødt til å ta noen grep, og et av dem var B&O Play-serien som kom for noen år siden. De gir deg nemlig en rimeligere inngangsbillett til B&O-universet, og det er altså her BeoPlay S8 plasserer seg.

Hva er BeoPlay S8?

Svaret er ganske enkelt et plasseringsvennlig høyttalersystem som bør passe i de fleste hjem.

PLASSERINGSVENNLIG: Subwooferen skal kunne plasseres omtrent hvor som helst, og fortsatt gi god lyd. Mål: 29.3cm x 51.1cm, 10,5 kilo. Foto: BANG & OLUFSEN
PLASSERINGSVENNLIG: Subwooferen skal kunne plasseres omtrent hvor som helst, og fortsatt gi god lyd. Mål: 29.3cm x 51.1cm, 10,5 kilo. Foto: BANG & OLUFSEN Vis mer


BeoPlay S8 består av to små runde satelitter, samt en en kjegleformet subwoofer. Ett klassisk 2.1 system altså.

Høyttalerne kobles så til dine eksisterende avspillere via kabel, enten det nå er TV-en, Sonos-anlegget, eller surroundreceiveren din.

Det fine er at Bang & Olufsen sier de har lagt med alt du trenger i esken, og det vil i i praksis si at du får med både bordstativ og veggfeste til satelitthøyttalerne, samt høyttalerkabler.

Og prisen? Anbefalt utsalgspris er 9.999 kroner, noe som må sies å være i den nedre del av B&Os prisklasse.

Materialkvalitet?

Litt av hemmeligheten bak B&Os gode rykte er ikke bare at produktene ser bra ut, men at også materialene som er brukt kjennes solide ut.

Mål på satelitt: 15.8cm x 6.0cm x 15.8cm. Vekt 0,8 kilo. Foto: BANG & OLUFSEN
Mål på satelitt: 15.8cm x 6.0cm x 15.8cm. Vekt 0,8 kilo. Foto: BANG & OLUFSEN
Foto: BANG & OLUFSEN
Foto: BANG & OLUFSEN
Mål på satelitt: 15.8cm x 6.0cm x 15.8cm. Vekt 0,8 kilo. Foto: BANG & OLUFSEN
Foto: BANG & OLUFSEN
Foto: BANG & OLUFSEN
Foto: BANG & OLUFSEN

Akkurat det skal være på plass her også, B&O lover nemlig at høyttalerkabinettene på BeoPlay S8 er i aluminium.


Om høyttalerne

Den aktive subwooferen på 8-tommer har en klasse D-forsterker oppgitt til 280 watt, og et frekvensområde på 20-150 Hz. Subwooferen inneholder i tillegg forsterkerne til satelitthøyttalerne (2*140 watt, klasse D), som sørger for lyd til satelitthøyttalernes 2,5" fulltone-enheter.

Vi har dessverre ikke hørt dem spille, men B&O skryter selvsagt av lydkvaliteten, og ikke minst av hvor plasseringsvennlige høyttalerne er. Subwooferen kan for eksempel fint stå inntil veggen, i ett hjørne, eller midt i rommet, det eneste du trenger er å vri på bryteren på undersiden.

Hvor bra det fungerer i virkeligheten anbefaler vi imidlertid at du prøver selv. Høyttalerne skal nemlig være på plass i Bang & Olufsen butikker nå i løpet av august måned.

Kilde: B&O

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!