Boligtomter til spottpris

Drømmer du om ny selvbygget enebolig? Som de fleste andre synes du sikkert at prisene på tomter i hovedstadsområdet er absurde. Vi har sett på tomter utenfor Oslo – i den rimelige enden av prisskalaen.

Boligtomter til spottpris

  1. Priser på utvalgte boligtomter

Mange går rundt med en selvbyggerdrøm i magen. Få realiserer den fordi prisene på nye tomter er for høye. Vi har sjekket områdene som ligger rundt en times kjøring fra Oslo.

Jobber du i Oslo, og ikke er redd for å pendle en time til og fra jobb hver dag, er det uten tvil mange muligheter utenfor byen.

Perler på rad og rekke

Hva sier du til en tomt med vakker utsikt over Drammensfjorden? Norges nordligste sørlandsperle, Svelvik, kan tilby deg en slik tomt for bare 190.000 kroner. Svelvik ligger om lag 40 minutters kjørsel fra Asker og en time fra Oslo. Dette er ikke mer enn hva mange Osloborgere har i reisetid mellom hjem og arbeid.

Er du mer interessert i de østlige strøkene, kan vi anbefale en tomt i Grålumveien i nærheten av Sarpsborg til 170.000 kroner. Heller ikke det er en pris som velter byggeprosjektet ditt.

Ved å klikke på linken til høyre får du en oversikt over et utvalg av tomter i en radius av om lag en times kjøring fra Oslo.

Blir det dyrere?

I følge statsautorisert eiendomsmegler Kari Mette Wernersen i Foss & Co. Fredrikstad, er det vanskelig å si hva som vil skje med prisene på sikt. Mye avhenger av det fremtidige rentenivået i Norge.

- Vi ser at det er stor etterspørsel etter tomter i Østfold, og at tomter som blir lagt ut for salg, forsvinner veldig raskt, sier Wernersen.

De siste årene har Foss & Co. observert en betydelig utflytting fra Oslo til Østfoldområdet.

Hus og tomt: 1,5 millioner!

Poenget med å kjøpe tomt er naturligvis ikke å slå opp telt. Tomten må ha et hus! Vi har sjekket prisen på en standard enebolig på 120 kvadratmeter.

I følge salgskonsulent Anders Gogstad i Block Watne koster en standard enebolig 1.251.000 kroner eksklusive kostnader knyttet til opparbeiding av tomt. Dette er prisen på en ”scratch-løsning”, det vil si en nøkkelferdig, men ikke luksuriøs løsning.

- Ved hjelp av egeninnsats er det naturligvis mulig å redusere kostnadene, påpeker Gogstad.

Alt inkludert er det altså mulig å bygge seg et nytt hus for under 1,5 millioner kroner. Er du villig til selv å utføre en del av arbeidsoppgavene, ender du høyst sannsynlig opp med en prislapp på under 1,5 millioner kroner. Dette er ikke mer enn hva du må betale for en 2-roms leilighet på vestkanten i Oslo!

I Rødkleivfaret på Holmenkollen er det mulig å kjøpe en tomt til 8 millioner kroner. Vi får vel bare erkjenne at det er tre faktorer som har innvirkning på tomteprisene: Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet.

Nyttige linker

Er du på jakt etter tomt (eller annen eiendomstype), gir følgende linker gode muligheter for å søke på nettet:
www.tinde.no
www.finn.no