Nå er det vanskeligere å få freshet opp boligen.  Foto: KlartilVisning.no
Nå er det vanskeligere å få freshet opp boligen. Foto: KlartilVisning.noVis mer

Boligstylistene får ikke oppdrag

Folk får ikke lån, og derfor får ikke boligstylistene oppdrag.

Det er oftest "godene" folk kutter først når pengebunken i lommeboken minker. Men det kan være nettopp da du kan tjene på å investere riktig.

Til tross for at det kan lønne seg å investere i boligstylister, har de merket en nedgang i antall oppdrag den siste tiden.

Boligstylisten Elisabeth Skjellestad, som driver boligstylingsfirmaet Klar til Visning i Asker, mener nedgangen kommer av at bankene ikke vil bevilge lån.

Selger stil

Bankene stopper salg

- Bankene stopper alt! Folk får ikke lån i banken lenger, da får de heller ikke kjøpt og solgt leiligheten sin.

Hun mener problemet ligger i at bankene ikke tenker på at boligene lånetakerne vil kjøpe, koster like mye som boligene de vil selge.

Boligstylistene fjerner ditt personlige preg, slik at andre kan slippe fantasien løs. Foto: Klartilvisning.no
Boligstylistene fjerner ditt personlige preg, slik at andre kan slippe fantasien løs. Foto: Klartilvisning.no Vis mer


Regjeringen legger fram nye tiltak (bankpakken) 9. februar som skal styrke bankenes utlånsevne, slik at at næringslivet og husholdningene lettere skal få nye lån.

Derfor spår Skjellestad en god fremtid for boligstylistene, til tross for den nåværende nedgangen.

- Dette går over. Antall oppdrag kommer til å ta seg opp igjen. Jeg venter i spenning til 9. februar, fordi det er store sjanser for at jeg får flere oppdrag om denne pakken er god.

Hun mener det kan være lurt å investere pengene i en boligstylist.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik selger du til god pris

Frode Nyhus, administrerende direktør ved Dialog Eiendomsmegling i Drammen er ikke enig. Han tror ikke det er nødvendig med en boligstylist for å få solgt en bolig.

- Det er veldig avhengig av boligen. Bra boliger blir solgt uansett.

Han har også merket nedgangen i etterspørsel av tilleggsprodukter utover bruk av eiendomsmegler og annonsering.

- Det er færre som spør etter tilleggsprodukter som for eksempel styling av bolig før salg nå enn det det har vært de siste årene.

Les også: Styr unna styling

Øk verdien i et tregt marked

- Du tjener jo helt klart på det. Både tid og penger. Jeg har hatt flere kunder som har prøvd å "style" boligen sin selv, men som må gi opp etter en stund fordi den ikke blir solgt.

Skjellestad forteller at boligen til flere har steget 150.000-200.000 kroner i verdi etter at den har blitt stylet riktig. Det er gjerne mer enn ti ganger utgiftene til en boligstylist.

Selg før du kjøper

Trenger du boligstylist?

- Alle trenger et sted å bo og da vil de måtte gå gjennom en kjøps- og salgsprosess. Jeg tror de fleste vil ansette en boligstylist. Jeg tror dette er det smarteste de kan gjøre. Boligen blir solgt fortere og prisen på boligen din stiger. Jeg har iallefall fått mange gode tilbakemeldinger av kunder som er fornøyde.

Er du gjerrig?