Boligprisveksten stoppet opp i september

Lite prisfall på borettslagsleiligheter i september.

<strong><b>Lite boligprisfall:</strong></b> Et like sikkert høsttegn som at bladene gulner. Foto: Per Ervland
Lite boligprisfall: Et like sikkert høsttegn som at bladene gulner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene synes å nå nye topper hver eneste måned, men fersk prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 0,6 prosent i september. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for disse boligene er nå 27.073 kroner, ned fra 27.242 kroner i august, melder dn.no.

Dette er hakket lavere enn landsgjennomsnittet som i august var på hele 30.500 kroner.

– Etter to måneder med kraftig prisvekst var det ikke helt uventet med en korreksjon denne måneden. Sett under ett har utviklingen i markedet etter sommeren vært god, og dette lover godt for avslutningen på året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligtakstkalkulator


La boligprisene jobbe for deg


I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,2 prosent, og det er lite som tyder på at vi kan vente oss store prisfall i løpet av høsten. Det er imidlertid ikke sjelden at prisene synker noe på høsten, så er det lenge siden du så på lånevilkårene dine, er det smart å ta grep nå, mens boligprisene er høye og rentenivået lavt.

Har du lån på boligen din, bestemmes renten av hvor stor sikkerhet du har for lånet ditt. Og når boligen stiger i verdi samtidig som du betaler ned på lånet, blir sikkerheten større. Så selv om du ikke har umiddelbare salgsplaner, hvorfor ikke la boligprisene jobbe for deg, og refinansiere boliglånet nå?

Se hvor mye tidligere DinSide-journalist Stine Okkelmo sparte på å refinansiere og bytte bank

I dag legger meglerbransjen frem sin månedlige boligprisstatistikk. Følg med på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer