Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Boligprisene overrasker i oktober

Boligmarkedet langt bedre enn normalt for denne måneden.

Publisert
Sist oppdatert

Norske boligpriser falt med 0,3 prosent i oktober. Men korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,2 prosent, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk.

Oktoberprisene er 6,2 prosent høyere enn i fjor, og 6,1 prosent høyere enn i den forrige toppmåneden, august 2007. Boligprisene er i gjennomsnitt 8 prosent høyere enn i hele 2009.

- Prisutviklingen for året er helt i tråd med våre spådommer. At det omsettes mange boliger viser at vi har et godt fungerende marked. Det er bra for forbrukerne, sier Dreyer.

Eiendomsmeglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i samarbeid med Econ Pöyry og Finn.no.

Hvor mye er din bolig verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Leiligheter trekker opp

Det er prisen på leiligheter som trekker oktobertallene opp. Disse endret seg ikke fra september til oktober. Prisen på eneboliger sank med 1 prosent, mens prisen på delte boliger sank med 1,4 prosent. Det siste året har boligprisene steget med 5,8; 6,8 og 7,7 prosent, henholdsvis.

Prisrekord på Obos-leiligheter

Boligprisene i Norges største borettslag økte minimalt, med 0,1 prosent i oktober. Snittprisen per kvadratmeter er nå 33.174 kroner, noe som er den høyeste kvadratmeterprisen noen gang notert i Obos.

Optimistisk marked

BoligMeteret for oktober viser en oppadgående trend i markedet. 60 prosent av norske husholdninger forventer at boligprisene vil øke i løpet av de kommende 12 månedene.

- Overvekten i andelen som forventer stigende boligpriser vil isolert sett bidra til prispress i boligmarkedet, heter det i rapporten.

En annen positiv indiaktor er at en økende andel sier også at de vil kjøpe før de selger, en av fire, men fortsatt ønsker halvparten av de spurte å selge før de kjøper. Andelen som ønsker å kjøpe før de selger er størst i hovedstaden.

BoligMeteret er utarbeidet av Prognosesenteret på vegne av Eiendomsmegler1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer