Boligprisene opp i januar

Gode nyheter til alle med egen bolig: Pilen peker fortsatt oppover.


Eneboliger stiger mest - akkurat nå!

Ved utgangen av januar var boligprisene 3,8 prosent høyere enn i desember 2005, og 8,8 prosent høyere enn i januar i fjor. Tar vi hensyn til sesongsvingningene*, har januarprisene utviklet seg sterkere enn gjennomsnittsmåneden.

Prisene på eneboliger steg mest denne måneden: 7,2 prosent - mot snaue 5,6 prosent i løpet av det siste året.

De billigste eneboligene finner vi på Hedmark, med unntak av Hamar: 8.900 kroner per kvadratmeter.

Prisene på delte boliger steg med 3,2 prosent den siste måneden, og var hele 9,1 prosent høyere enn januar i fjor.

De billigste delte boligene finner vi i Telemark; der gjennomsnittsprisen per kvadrameter er 10.000 kroner.

Prisene på leiligheter økte 2,8 prosent fra desember 2005 til januar 2006, og med 9,8 prosent fra januar 2005.

Den billigste kvadratmeterprisen på leiligheter er i Telemark, med 11.900 kroner per kvadratmeter.

Dyrest i tigerstaden

Det er nok ikke overraskende at de dyreste kvadratmeterprisene finnes i Oslo. Her koster eneboligene i snitt 26.700 kroner per kvadratmeter, delte boliger 24.500, og 29.300 kroner er snittprisen per kvadratmeter for leiligheter. De aller høyeste kvadratmeterprisene finner vi for leiligheter på Frogner i Oslo, der den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen ligger på 38.500 kroner.

Mer om priser i Oslo: Her kan du lese om prisstatistikk fra OBOS.

Hett i byene

Boliger selges fortest i byene. I Oslo tar det 21 dager i snitt før en bolig er solgt, Bergen følger like etter med 23 dager - og Stavanger med 27.

Aller treigest går salget i nord. I Tromsø tar det i snitt 66 dager å selge en bolig i januar, mens Nord-Norge som helhet går litt bedre, med 51 dager. I snitt tok det 34 dager å selge en bolig i januar, mot 35 dager i desember - og 37 dager i januar i fjor.


* Sesongsvingninger: Boligprisene utvikler seg gjerne etter samme mønster gjennom året. Prisene stiger normalt mest om våren, mens de synker eller flater ut på høsten. For å se om prisene stiger mer eller mindre bruker eiendomsbransjen tall som sesongvariasjoner, sesongkorrigerte eller sesongjusterte tall.

Eiendomsmeglerbransjens Boligprisstatistikk blir presentert av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) i samarbeid med ECON og FINN.no. Trykk her for hele tallgrunnlaget fra undersøkelsen..