Det kalde novemberværet la ingen nevneverdig demper på boligprisene. Foto: Colourbox.com
Det kalde novemberværet la ingen nevneverdig demper på boligprisene. Foto: Colourbox.com Vis mer

Boligprisene økte i november

Og nok en gang er det eneboligene som stiger mest, men også borettslagsleilighetene øker.

Publisert
Sist oppdatert

Samlet steg boligprisene med 0,4% fra oktober til november. Korrigerer man for sesongvariasjoner er prisene nå 1,3% høyere og prisutviklingen - for selgere - er dermed postiv.

Sammenlignet med tallene fra november 2009 er også utviklingen klar: Prisene har gått opp med 6,5 prosent, og er også 6,6 prosent høyere enn toppmåneden august 2007. Korrigerer man for inflasjon er likevel prisene nå 2,5% lavere enn i august 2007.

Dette er altså tallene som ble presentert i på den månedlige boligprisstatistikken fra Eiendomsmeglerbransjen. Tallene er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i samarbeid med Econ Pöyry og Finn.no.

- Prisutviklingen forteller om et boligmarked med svært høyt aktivitetsnivå, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), og fortsetter; i november er det solgt flere eiendommer enn i tilsvarende måned tidligere år. Kombinert med et relativt stabilt antall boliger til salgs, gir dette høy omsetningstakt og tydelig prisstigning.

Prisutviklingen hittil i år

Så langt i år har prisene i boligmarkedet steget med 8 prosent. Den gjennomsnittlige salgsprisen for en bolig (uavhengig av boligtype) hittil i 2010 er 2.579.000 kroner.

- Det er et generelt høyt prisnivå. De økonomiske rammebetingelsene vi har innenlands og den lave boligbyggingen gjør at vi kan vente oss en betydelig prisstigning på brukte boliger også framover. Blir prisveksten for høy er det først og fremst førstegangsetablererne som får svi. Fordelen er at det blir mer lønnsomt å igangsette flere nybyggprosjekter, som over tid kan bidra til en noe lavere prisvekst, sier Buraas.

Hvor mye er din bolig verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Hva med borettslagsleiligheter?

Alle de tre ulike boligtypene, det vil si eneboliger, delte boliger og leiligheter steg i pris i november. Det var eneboliger som hadde den største prisoppgangen:

 • Prisene på eneboliger steg med 0,8 prosent fra oktober til november, og var 4,9 prosent høyere enn i november 2009.
 • Prisene på delte boliger steg med 0,5 prosent fra oktober til november, og var 7,8 prosent høyere enn i november 2009.
 • Prisene på leiligheter steg med 0,3 prosent fra oktober til november, og var 6,8 prosent høyere enn i november 2009.

Mer om borettslag:

 • Hos Garanti Eiendomsmegling steg prisene på omsatte borettslagsleiligheter med 1,4 prosent i november. Snittprisen per kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleilighter er nå 22.450 kroner, opp fra 20.725 på samme tid i fjor. Det siste året har prisene på omsatte borettslagsboliger steget med 8,3 prosent. Siden nyttår har prisene steget med 8,2 prosent.
 • - Etter prisnedgang forrige måned stiger nå prisene igjen. Markedet er i god utvikling og det lover godt for avslutningen på året, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

 • Også Obos-prisene økte med 0,8 prosent fra oktober til november i år. Hittil i år har dermed Obosleilighetene steget med 8,7 prosent. Gjennomsnittlig kvardratmeterpris i november for alle brukte OBOS-tilknyttede boliger var 33.442 kroner. Dette er 0,8 prosent høyere enn i oktober og 7,8 prosent høyere enn i november i fjor.
 • – Dette er som forventet i et marked med relativt få boliger i omløp. Vi ser større etterspørsel enn tilbud i forhold til samme periode i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer