Boligprisene fortsetter å stige

Oslo (NTB): Boligprisene fortsetter å stige. Eneboliger har steget mest hittil i år.


Gjennomsnittsprisen på eneboliger har steget med 4,3 prosent fra januar i år til februar, ifølge eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

Det betyr at husprisene er blitt 12,7 prosent høyere siden februar i fjor, og at de har steget med 209 prosent siden bunnivået i 1992.

For delte boliger og leiligheter har prisveksten vært noe mindre fra januar til februar i år.

Slår ulikt ut

Prisen på delte boliger steg med 0,3 prosent fra januar til februar, og var 10,9 prosent høyere enn i februar 2005. Siden bunnivået i 1992 har prisene på delte boliger økt med 237 prosent.

Prisene på leiligheter steg med 1,1 prosent fra januar til februar, og var 9,2 prosent høyere enn i februar i fjor. Det innebærer at prisen på leiligheter har steget med 306 prosent siden bunnivået i 1992, ifølge statistikken som er utarbeidet av ECON Analyse AS.

Opp 6-7 prosent

Ifølge tidligere anslag fra Norges Eiendomsforening (NEF) ventes boligprisene å stige med 6-7 prosent i år. Mesteparten av veksten antas å komme i løpet av årets første måneder.

Dette er normalt. Boligprisene stiger vanligvis mest om våren, mens de synker eller flater ut på høsten, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.


Raskere omsetning

Tiden det tok å omsette en bolig i Oslo og Bergen falt i februar til bare 16 dager, mot 23 og 21 dager i januar. I Stavanger falt salgstiden for boliger i samme periode fra 27 dager i januar til 17 dager i februar, i Trondheim fra 29 til 23 dager og i Tromsø fra 66 til 56 dager, ifølge eiendomsmeglerbransjens siste boligprisstatistikk. (©NTB)

[email protected].