Boligprisutviklingen er tradisjonelt sterk i mai.  Foto: Per Ervland
Boligprisutviklingen er tradisjonelt sterk i mai. Foto: Per Ervland Vis mer

Boligprisene flater ut

Opp 0,2 prosent i mai.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 0,2 prosent i mai. Justert for sesongvariasjoner er dette en prisoppgang på 0,1 prosent, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Boligprisene er nå 6,2 prosent høyere enn på samme tid i fjor, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris er på 29.900 kroner.

Den moderate prisoppgangen følger et uvanlig stort prishopp i april, da boligprisene steg med hele 1,5 prosent. Meglerbransjen tror likevel ikke dette betyr at det er slutt på prisveksten.

– En relativt flat prisutvikling i mai er ikke overraskende. Det skyldes at et tiltakende antall boliger nå legges ut for salg. Vårslippet i boligmarkedet har nå kommet, om enn litt sent, sier nestleder i Eff, Leif J. Laugen, ifølge Aftenposten.no.

Prisveksten er sterkest for leiligheter, der kvadratmeterprisen steg med 0,3 prosent, og er 8,2 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Delte boliger steg 0,1 prosent, nå 6,1 prosent høyere enn i fjor, mens prisen på eneboliger sto stille i mai, og nå er 3,8 prosent høyere enn mai i fjor, melder E24.no.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry fra data fra Finn.no på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Prisoppgang i borettslag

Fersk statistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på borettslagsleiligheter de formidlet i mai gikk opp en prosent fra måneden før. I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,7 prosent, skriver meglerkjeden i en pressemelding.

Gjennomsnittlig kvadrameterpris i mai var på 26.587 kroner, opp fra 26.569 i april. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 24.458 kroner.

Til tross for en noe lavere prisoppgang enn en kanskje hadde ventet, har antall budgivere og bud per bolig økt med henholdsvis 0,3 og 0,6 siden april, til 2,1 budgivere og 4,7 bud.

– Prisutviklingen er stabil fra april til mai, men økningen i antall bud og budgivere per bolig vitner om fortsatt god fart i markedet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling, Stein Drogseth. – Boligene går nå også mye raskere unna enn både forrige måned og på samme tid i fjor. Antall oppdrag denne måneden er noe lavere enn på samme tid i fjor, men det er likevel solgt flere boliger.

Synes du boligprisene har gått over alle støvleskaft? Se hva du får for en million i Norge i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer