Det er ikke bare regnet som faller i Bergen... Foto: Colourbox.com
Det er ikke bare regnet som faller i Bergen... Foto: Colourbox.comVis mer

Boligprisene der du bor

Snart har årets prisfall spist opp veksten også i Stavanger.

Alle piler peker nedover på boligmarkedet. Det var dyster lesning, da eiendomsmeglerbransjen la frem sin månedlige prisstatistikk i dag.

Boligprisene har sunket 2,4 prosent den siste måneden. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 1,4 prosent lavere i november enn i oktober i år. Og hittil er gjennomsnittsprisene 3 prosent lavere i år enn gjennomsnittet i fjor.

Dette er som kjent statistikk - hvordan ser det ut der du bor?

Regn ut: Hvor mye er boligen din verdt nå?

Ned, ned, ned

Ser vi på boligprisene i de største byene, har alle falt den siste måneden. Størst var prisfallet i Sandefjord og Fredrikstad, som hadde en 4 prosents nedgang i prisene.

Trenden har også klart snudd i de tre byene som hittil har synes å ri av stormen, Kristiansand, Stavanger og Sandnes, og fjorårets enorme prisøkning er omtrent borte, selv om disse tre byene fortsatt er i pluss, med henholdsvis 2, 3 og 4 prosent.

Dette står i sterk kontrast til den enorme prisveksten fra 06 til 07 på henholdsvis 18, 22 og 24 prosent.

Boligprisene i de største byene
ByProsentvis endring 2007-2008Prosentvis endring i november
Moss-2-2
Sarpsborg-3-3
Fredrikstad-2-4
Oslo-3-2
Hamar-3-3
Lillehammer-7-3
Drammen-2-3
Tønsberg-2-3
Sandefjord-2-4
Larvik-2-3
Kristiansand2-2
Stavanger3-2
Sandnes4-2
Bergen-8-3
Trondheim-5-2
Tromsø-7-3
Kilde: NEF og EFFs månedlige boligprisstatistikk


Prisfall på Obos-leiligheter

Prisen på brukte Obos-boliger falt med 4,6 prosent fra oktober til november. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var i november 26.900 kroner. Snittet for Oslo er 31.000.

– Prisnedgangen er som forventet. Boligprisene vil først stabilisere seg når finansmarkedet begynner å fungere og boligkjøperne igjen kan få lån i bankene, sier informasjonssjef Åge Pettersen i Obos.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år har prisene sunket med 8 prosent og de er 11 prosent lavere enn i november 2007. I november ble det omsatt 357 boliger i OBOS-tilknyttede borettslag mot 637 boliger i november i fjor.