Boligprisen ned

Boligprisene går ned i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmegler-
bransjens boligprisstatistikk viser at boligprisene i september var én prosent lavere enn i august i år. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,3 prosent.

Så mye bolig får du for én million kroner

Likevel er boligprisene 12 prosent høyere enn gjennomsnittsprisen for hele 2006. Det er prisen på eneboliger som har steget mest. En enebolig koster 11,5 prosent mer enn i september i fjor. Prisen på delte boliger var 11,4 prosent høyere enn i september 2006. Leiligheter har steget kun 5,9 prosent i forhold til september i fjor.

Til tross for at leiligheter har hatt lavest prisstigning, er kvadratmeterprisen høyest for denne typen bolig: 29.800 koster en gjennomsnittlig kvadratmeter leilighet. En kvadratmeter enebolig koster i snitt 17.300 kroner.

Prisstigningen har stagnert en smule, men boligene har totalt sett blitt 12 prosent dyrere, viser tall fra Norges eiendomsmeglerforbund.
Prisstigningen har stagnert en smule, men boligene har totalt sett blitt 12 prosent dyrere, viser tall fra Norges eiendomsmeglerforbund. Vis mer


Ifølge Norges eiendomsmeglerforbunds statistikker er boligprisene nå 333 prosent høyere enn siste bunnår, 1992.

Boligene er dyre fordi vi har råd til det

Borettslagspriser

Hos Obos merker man renteendringene: Der noterer man en prisnedgang fra august til september på tre prosent.

- Men det er ingen særlig nedgang i tempoet i markedet. Det er svært mange boliger til salgs og likevel tar det bare noen dager mer å selge en bolig nå i forhold til på samme tid i fjor. Antall solgte OBOS-leiligheter er nesten like mange som i samme måned i fjor, sier Martin Mæland, konsernsjef i Obos til NTB.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte OBOS-tilknyttede boliger i september var 30.662 kroner. I september ble det solgt 575 boliger i OBOS-tilknyttede borettslag, mot 611 i samme måned i fjor. Dette ifølge NTB.

DINSIDE ANALYSE: Skatt driver boligprisene oppover

AKTUELT: