Boligmillionærer er ikke som andre millionærer

BOLIG: Kroneisen koster ikke én krone lenger, og ordet millionær klinger liksom ikke som før. I alle fall ikke hvis du ser på hva en million gir deg i boligareal på vestkanten i Oslo.

Boligmillionærer er ikke som andre millionærer

  1. Millionkåker på landet

En gang var det stort å være millionær. Har du en million kroner i banken til fritt bruk, er det kanskje fortsatt fett å være millionær. Men å være boligmillionær er slett ikke like stort som det kanskje har vært en gang.

- Sentralt på Oslo Vest, det vil si Majorstua, Frogner og St. Hanshaugen får du kun en ett-roms leilighet for en million kroner. Sentralt på Østkanten, som Günerløkka og Torshov, får du en liten to-roms for millionen.

Slik beskriver faglig leder i Exact eiendom, Stein Vaagan, dagens dystre situasjon på boligmarkedet i hovedstaden.

Selv har vi søkt på en av de største eiendomsbasene på Inernett, FINN Eiendom, for å finne boliger i prisklassen 800.000 til 1.200.000 kr. Vi fant at ulikehetene mellom by og land var enorme.

1,2 mill. for ett-roms

I denne gården på Skillebekk, Oslo Vest koster en ett-roms leilighet nesten 1,2 millioner.
I denne gården på Skillebekk, Oslo Vest koster en ett-roms leilighet nesten 1,2 millioner. Vis mer

Landets desidert dyreste område er sentral vestkant i Oslo. Meglerne spår at de uforholdsmessig høye prisene her vil holde seg, for det er jo her pfiffen vil bo.

Har du ikke mer enn en drøy million å rutte med, men likevel sverger du til beste vestkant? Her er et eksempel på hva du kan håpe på å få for pengene: En ett-roms selveierleilighet på 28 kvm. på Skillebekk. (Se bildet) Rett skal være rett, kjøkkenet har ifølge annonsen nyinstallert, smakfull innredning, men dog. Kvadratmeterprisen er 41.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre rom i Gamlebyen

Her i Gamlebyen får du en tre-roms til drøye millionen
Her i Gamlebyen får du en tre-roms til drøye millionen Vis mer

Drister du deg derimot over Akerselva til et av framtidas vinnerstrøk, Gamlebyen, får du mer meter for pengene. Heller ikke i det fremtidige operastrøket får du noen villa for millionen, men du får en 3-roms selveierleilighet i gården på bildet.

Boligarealet er 68 kvadratmeter, og kvadratmeterprisen blir da 15.400 hvis leiligheten selges til prisantydning. Ifølge annonsen ligger leiligheten sentralt, i nærheten av parkanlegg.

Enebolig i Trondheim

I Trondheim får du en enebolig for knappe 900.000 kr.
I Trondheim får du en enebolig for knappe 900.000 kr. Vis mer

Forlater du hovedstaden, og tar til takke med en litt mindre by, kan du faktisk få ditt eget hus for mindre enn en million kroner.

I Byåsen i Trondheim selges nå en enebolig med prisantydning 890.000 kroner. Du får 130 kvm. å boltre deg på. Det vil si at kvadratmeterprisen er under 7000 kroner. Ifølge annonsen ligger boligen i etablert boligområde, og du får utsikt på kjøpet.

Hus på Lillehammer

I Lillehammer får du flotte eneboliger for knappe millionen
I Lillehammer får du flotte eneboliger for knappe millionen Vis mer

Trekker du ut fra hovedstaden, og opp til OL byen ved Mjøsas bredder, kan du glede deg over mye gulvplass. Eneboligen på bildet ligger to kilometer utenfor Lillehammer sentrum, og har et boligareal på nesten 130 kvm. Pris: 980.000 kroner, eller 7700 kroner pr. kvadratmeter. Tomten som hører til er på godt over ett mål.

I eneboligen finnes også følgende fasiliteter; kjøkken med vedovn, spisestue med parafinbrenner, stue med terrasse og romslig hage.