<strong><b>SJEKKER VILKÅR,</b> men bytter ikke:</strong> bare fire prosent av den norske befolkningen byttet bank i fjor, viser ferske tall fra Finans Norge.  Foto: ELISABETH DALSEG
SJEKKER VILKÅR, men bytter ikke: bare fire prosent av den norske befolkningen byttet bank i fjor, viser ferske tall fra Finans Norge. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Boliglån for unge - nå også til 40-åringer

Storebrand hever aldersgrensen på BLU-lån fra 34 til 40 år.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden rentenivået har vært så lavt, og blant de aller beste rentebetingelsene på lån er såkalte Førstehjemslån, eller Boliglån for unge (BLU).

Det er bare én hake: Du må være under 34 år for å kvalifisere til de gunstige rentebetingelsene.

Men nå hever Storebrand aldersgrensen til 40 år.

- Vi mener at dagens 40-åringer er de nye 30-åringene. Vi ser at nordmenn studerer lenger enn før og etablerer seg senere enn før, og da er det naturlig at vi skyver på disse aldersgrensene, sier Bjørn Erik Sættem, kommunikasjonssjef i Storebrand, til Dinside.

Det eneste lånet som tradisjonelt har slått Boliglån for Unge-vilkår, er lån i Statens pensjonskasse (SPK), men etter at regjeringen endret normrenten tidligere i år og privatbankene har kuttet renten, er det ikke lenger SPK som topper rentebarometerne.

Vet du om noen bedre? Tips oss!

Frir til nye lånekunder

<strong><b>40 ER DEN NYE 30:</strong></b> Dagens førtiåringer er i en livssituasjon som likner mer på økonomien til tidligere tiders trettiåringer, ifølge Bjørn Sættem i Storebrand.  Foto: STOREBRAND
40 ER DEN NYE 30: Dagens førtiåringer er i en livssituasjon som likner mer på økonomien til tidligere tiders trettiåringer, ifølge Bjørn Sættem i Storebrand. Foto: STOREBRAND Vis mer


I tillegg til at vi etablerer oss senere, har prisbevisste nordmenn blitt flinkere til å reforhandle lån, viser ferske tall fra Finans Norge, hovedorganisasjonen for finansnæringen i Norge.

Likevel byttet bare fire prosent av den norske befolkningen bank i fjor. Dette tallet har vært stabilt de ti siste årene. Hele 68 prosent av de spurte har vært kunde i den samme banken i ti år eller mer.

- Unge mennesker har ikke «giftet seg» med banken sin ennå, slik mange nordmenn i praksis gjør. De er fortsatt på dater'n, sier Sættem.

Storebrand ønsker nå å kapre denne gruppen - før de slår seg til ro.

- Vi er en liten bank og vil gjerne at flere kunder skal oppdage oss. Vi håper spesielt at de opp til 41 år vil ta en date med oss, for så å oppdage at Storebrand er et godt sted å bli værende, sier Sættem i Storebrand.

Dinside har kontaktet flere andre banker, men ingen av dem har konkrete planer om å gjøre tilsvarende endringer.

- Vi har foreløpig ikke sett grunn til å revurdere BLU-grensen siden gjennomsnittsalderen for første gangs boligkjøper hos oss er godt under 34 år, skriver Marit Giske, kommunikasjonsrådgiver i DNB i en SMS til Dinside.

Fortsatt for gammel til BLU? Slik fikser du lavere rente på boliglånet

Betingelser

BLU-rentene i Storebrand er for tiden på 2,7 prosent (nominell) og 2,78 prosent effektiv. Med unntak av enkelte lokale sparebanker og særavtaler for fagorganiserte skiller ikke dette seg ut blant vanlige BLU-renter, men det er hakket bedre enn ordinære boliglån.

Det er også verdt å nevne Landkreditt bank, som tilbyr 2,75 prosent (nominell), 2,79 prosent effektiv rente.

Som ved de fleste lån, er det knyttet enkelte betingelser til BLU-lån, du må blant annet bytte til Storebrand som hovedbank. Er dere to som tar opp lån, må begge være såkalte helkunder i Storebrand.

Du må ha 15 prosent egenkapital, slik Finanstilsynet har fastsatt i retningslinjene for bankene - selv om Finansminister Siv Jensen har åpnet for å løsne litt opp på disse kravene.

Så er det aldersbegrensningen. Lånet innvilges kun til personer som ennå ikke har fylt 41 år. Er dere to som skal kjøpe sammen, holder det at én av lånetakerne er under 41.

Lånet er ikke knyttet til din første bolig, slik som var vanlig med førstehjemslån, du kan bytte bolig til du fyller 41. BLU-vilkårene vil også gjelde etter denne dagen, med mindre du bytter bolig eller gjør en opplåning etter at du har fylt 41 år.

Finn billigste boliglån med Dinsides boliglånskalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer