Økt husleie i nye og ny-gamle boligprosjekter har satt mang en nordmann i en økonomisk skvis.  Foto: Colourbox.com
Økt husleie i nye og ny-gamle boligprosjekter har satt mang en nordmann i en økonomisk skvis. Foto: Colourbox.comVis mer

Boligkjøper får millionerstatning

Meglerfirma må erstatte tap.

Det er mange som har brent seg på å kjøpe prosjekterte boliger. Lave innskudd, og gode renter på fellesgjeld på papiret for få år siden, er nå tikkende tapsbomber med skyhøy husleie og enormt fall i verdi.

Ifølge Aftenposten er BN Megler er dømt til å betale tilbake 1,1 millioner kroner til en boligkjøper som gjorde nettopp dette. Grunnen? Oslo tingrett mener megleren burde ha frarådet kjøpet.

DinSide Bolig har flere ganger advart mot å kjøpe seg inn i prospekter med skyhøy fellesgjeld og avdragsfrie lån: Det er god grunn til å ligge våken om natten dersom du kjøper deg inn i et av de nye kompakte boligprosjektene.

En kvinne kjøpte en eksklusiv loftsleilighet i Oslo som ble markedsført med en rente på 3,35 prosent i 2006. Da hun overtok leiligheten høsten 2007, hadde renten steget til 6 prosent. De månedlige utgiftene hadde steget fra 8.665 til 17.000 kroner, og kvinnen måtte selge boligen med tap.

Brudd på omsorgsplikt

Oslo tingrett mener megleren ikke har oppfylt sin omsorgsplikt, og meglerfirmaet er nå dømt til å erstatte tapt innskudd, omkostninger, samt deler av husleien.

Ifølge Aftenposten er BN Megler overrasket over dommen, og planlegger å anke.