Boligene som er solgt mest over takst

Sjekk boligene som har gått mest over prisantydning.

<b>4,25 MILLIONER OVER PRISANTYDNING:</b> Salget av denne eneboligen på Kjelsås i Oslo ble mye omtalt i avisene da den tidligere denne måneden ble solgt for 63 prosent over takst, hele 4,25 millioner kroner over prisantydning. Foto: INVISO/DNB EIENDOM
4,25 MILLIONER OVER PRISANTYDNING: Salget av denne eneboligen på Kjelsås i Oslo ble mye omtalt i avisene da den tidligere denne måneden ble solgt for 63 prosent over takst, hele 4,25 millioner kroner over prisantydning. Foto: INVISO/DNB EIENDOM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisene stiger; ifølge den siste boligprisindeksen fra Statistisk Sentralbyrå steg boligprisene med 1,7 prosent fra 4. kvartal 2015 til 1. kvartal 2016, og nylig kunne vi lese om en enebolig i Oslo som ble solgt hele 4,25 millioner over takst.

Etter å ha vært i kontakt med de fleste av de store meglerhusene i Norge, er det klart at det ikke unikt at boliger selges til millioner over takst i dagens marked.

Vi har også hentet inn eksempler på boligene som har gått mest over takst, så langt i 2016. Du kan se noen av disse salgene nedenfor.

LES OGSÅ: Kjøpe bolig? Her er den skjulte informasjonen du bør se etter

Latterlig ubalanse i boligmarkedet

Frode Furuhovde, kjedesjef for drift og salg i Privatmegleren, sier til Dinside at dette er et tegn på ubalanse i markedet, som følge av at det bygges for lite boliger, og spesielt i Oslo og Akershus.


- Jeg tenker at når ting går så latterlig mye over prisantydning, er det ikke tegn på noe annet enn en ubalanse mellom tilbud og etterspørsel etter boliger. Det er for få boliger i forhold til de som har lyst til å bo i Oslo og Akershus, sier Furuhovde til Dinside.

Vibeke Stavenes i meglerhuset Proaktiv eiendomsmegling, bekrefter at det spesielt på Østlandet er ubalanse i markedet.

- Det er et særdeles potent marked i deler av landet og spesielt østlandet er preget av ubalanse i tilbud og etterspørsel. Det bygges for lite og det er en voldsom driver. I tillegg vandrer det kapital mellom generasjonene på en annen måte en tidligere. Dessuten er både lånerente og innskuddsrente så lav at eiendom da også er attraktivt å plassere kapitalen i, uttaler Stavenes til Dinside.

Furohovde sier meglerbransjen ønsker seg et stabilt og forutsigbart marked, men peker på manglende tilrettelegging fra lokale myndigheter.

- Det er noe med at dette er et marked under så sterkt press at det er nesten komisk. Det handler om manglende offentlig tilrettelegging for utbygging, og lokale myndigheter som ikke legger til rette for å bygge, uttaler Furuhovde overfor Dinside.

LES OGSÅ: Se hvilke banker som har satt ned rentene etter den siste rentenedsettelsen

Hvor blir det av «vårslippet»?

Også Maren Synnevåg, kommunikasjonsdirektør i iHus, peker på misforholdet mellom tilbud og etterspørsel som en forklaring på at boliger går såpass mye over takst.

- Det er stor rift om objektene nå, så tendensen vi har sett i Oslo en stund, ser ut til å forsterkes. Boligmarkedet i hovedstaden går unna som bare det fordi det er knapphet på boliger, lav rente og stadig flere som vil bo i hovedstaden. Konkurransen mellom de få objektene som er ute er svært sterk, og visningene er fulle av folk, sier Synnevåg til Dinside.

- Mange har ventet på det store «vårslippet», og det er flere boliger ute nå etter påske, men ikke nok til å dempe opp for etterspørselen, sier hun.

Også administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, etterlyser «vårslippet». Hun forteller at mars har vært roligere sammenlignet med fjoråret, og at en sen påske og færre omsetningsdager i mars har bidratt til en forsinket «boligvårflom».

- Årets første kvartal har blitt kjennetegnet av boligtørke; tilbudet er ikke tilstrekkelig til at kjøperne finner det de vil ha. Snittprisen over prisantydning på boliger solgt gjennom Eie i februar var på rekordhøye 147.000, forteller Ulvness til Dinside.

Hun forteller at tall fra boliger solgt gjennom Eie Eiendomsmegling viser at i første kvartal 2015 gikk en bolig i snitt 70.000 kroner over takst, mot 118.400 kroner over takst i 2016.

- Det må åpenbart en ytterligere økning i volum til for å stille etterspørselen i Oslo og omegn, mener Ulvness.

Det er i underkant av 2.000 boliger til salgs i Oslo per i dag.

Finnes ikke offentlig liste

GÅR IKKE UT MED TALL: Kommunikasjonssjef i Eiendom Norge, Erik Lundesgaard, sier organisasjonen vet hvor mye boliger går over prisantydning, men vil ikke offentliggjøre tallene. Foto: SOLFRID SANDE / EIENDOM NORGE
GÅR IKKE UT MED TALL: Kommunikasjonssjef i Eiendom Norge, Erik Lundesgaard, sier organisasjonen vet hvor mye boliger går over prisantydning, men vil ikke offentliggjøre tallene. Foto: SOLFRID SANDE / EIENDOM NORGE Vis mer


Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund finnes det ikke et offentlig tilgjengelig register som viser informasjon om prisantydning og hva boligene er solgt for.

Flere av meglerne Dinside har snakket med, sier de ikke kan gå ut med tall og informasjon hvilke boliger de har solgt som har gått veldig mye over takst. De som ikke vil gå ut med dette, forklarer dette med at selger og/eller kjøper ikke ønsker publisitet rundt dette.

Noen forklarer også dette med at det er informasjon som er såpass vanskelig tilgjengelig at de ikke ønsker å lete frem denne informasjonen.

Eiendom Norge, som er bransjeforeningen for eiendomsmeglingsforetak, sier de har tall på dette, men at dette ikke er noe de offentliggjør.

- Vi har tall på det, men går ikke ut med det – eller rettere sagt så gjør vi ikke søk på det, uttaler Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef i Eiendom Norge, overfor Dinside.

Finn.no har kun informasjon om takst eller prisantydning, og ikke salgspris. Du kan finne informasjon om salgspriser hos tjenesten Eiendomspriser.no - men der må du selv søke opp prisen for den aktuelle eiendommen du er interessert i å vite prisen på.

LES OGSÅ: - Eiendomspriser-tjenesten er et «must» for alle boligkjøpere!

Her er noen av boligene som er solgt mest over takst så langt i 2016:


1,95 millioner over prisantydning

Oslo: Prisantydning 4,3 millioner, solgt for 6.250.000 kroner ; 1.950.000 kroner over prisantydning (DNB eiendom).

1,95 MILLIONER OVER TAKST: Enebolig i Pilestredet 61, Oslo. Foto: INVISO/DNB EIENDOM
1,95 MILLIONER OVER TAKST: Enebolig i Pilestredet 61, Oslo. Foto: INVISO/DNB EIENDOM Vis mer760.000 over prisantydning

Trondheim: Prisantydning 3.490 000.kroner, ble solgt for 4.250.000 kroner; 760.000 over prisantydning (DNB eiendom).

760.000 OVER TAKST: Treromsleilighet i Stadsingeniør Dahlsgate i Trondheim. Foto: INVISO/DNB EIENDOM
760.000 OVER TAKST: Treromsleilighet i Stadsingeniør Dahlsgate i Trondheim. Foto: INVISO/DNB EIENDOM Vis mer1,4 millioner over takst

Oslo: Prisantydning 7.300.000 kroner, ble solgt for 8.700.000 kroner; 1,4 millioner kroner over prisantydning (Eie eiendomsmegling).

1,4 MILLIONER OVER TAKST: Seterhøybakken 14 C. Foto: EIE EIENDOMSMEGLING
1,4 MILLIONER OVER TAKST: Seterhøybakken 14 C. Foto: EIE EIENDOMSMEGLING Vis mer1 million over takst

Oslo: Prisantydning 10,5 millioner kroner, solgt for 11,5 millioner kroner; 1 million over prisantydning (Eie eiendomsmegling).

1 MILLION OVER TAKST: Nannas vei 1. Foto: EIE EIENDOMSMEGLING
1 MILLION OVER TAKST: Nannas vei 1. Foto: EIE EIENDOMSMEGLING Vis mer1,11 millioner over prisantydning

Oslo: Prisantydning 5.400.000 kroner, solgt for 6.510.000 kroner; 1.110.000 kroner over prisantydning (Eie eiendomsmegling).

1,11 MILLIONER OVER TAKST: Jacob Aalls gate 51 A, Oslo. Foto: EIE EIENDOMSMEGLING
1,11 MILLIONER OVER TAKST: Jacob Aalls gate 51 A, Oslo. Foto: EIE EIENDOMSMEGLING Vis mer8 millioner over takst

Oslo: Prisantydning 11,2 millioner kroner, solgt for 19,2 millioner kroner; 8 millioner kroner over takst (iHus).

8 MILLIONER OVER PRISANTYDNING: Enebolig på Tåsen i Oslo. Foto: Z OVENFRA
8 MILLIONER OVER PRISANTYDNING: Enebolig på Tåsen i Oslo. Foto: Z OVENFRA Vis mer1,6 millioner kroner over takst

Oslo: Prisantydning 5,9 millioner, solgt 1,6 millioner kroner over prisantydning (iHus).

1,6 MILLIONER OVER: Halvpart av tomannsbolig, i  Vekterveien 32 A, Oslo.
1,6 MILLIONER OVER: Halvpart av tomannsbolig, i Vekterveien 32 A, Oslo. Vis mer1,8 millioner over

Oslo: Prisantydning 7,5 millioner kroner, solgt for 9,3 millioner; 1,8 millioner kroner over takst (iHus).

1,8 MILLIONER OVER PRISANTYDNING: Halvpart av tomannsbolig i Glads vei 48 B på Grefsen i Oslo. Foto: iHUS
1,8 MILLIONER OVER PRISANTYDNING: Halvpart av tomannsbolig i Glads vei 48 B på Grefsen i Oslo. Foto: iHUS Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!