Boligalarm via TVen blir en realitet

Og det er TV-modellene til Philips som blir først ute.

<b>BOLIGALARM:</b> Alarmen kan styres via en egen app via TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN
BOLIGALARM: Alarmen kan styres via en egen app via TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philips er så langt den første av de store produsentene som gir deg TV-er med innebygget Android, og målet er selvsagt å gi kundene en langt bedre smartTV-opplevelse, og ikke minst flere muligheter enn de tidligere klarte. Og nå begynner mulighetene å vise seg.

For tankegangen er logisk: Ved å inkludere et allerede levende operativsystem i TV-ene, får man plutselig ett hav av allerede erfarne app-utviklere med på lasset, i stedet for å måtte utvikle alt selv.

Og en av dem som viste sitt ansikt på årets IFA-messe var selskapet MyLiveGuard.

SE OGSÅ: Vi har testet Android-TVen!

Full styring av boligalarmen

MyLiveGuard er et britisk selskap som jobber med det de kaller en «smart life»-plattform, som i utgangspunktet skal kunne kjøres på alle Android-baserte produkter.

I praksis betyr det at du kan la Philips Android-TVer være hjernen i et boligalarmsystem.

Tankegangen til Philips og MyLiveGuard, er altså at de skal kunne tilby en totalpakke, der du for eksempel kjøper en Android TV og får med noen alarmfølere slik at du kommer i gang. Så skal man selvsagt kunne utvide med flere alarmprodukter etterhvert, for eksempel sensorer eller kameraer til bruk ved hovedinngangen og kjellerdøren.

Oppsettet vi fikk demonstrert var kun en tidlig demonstrasjon, men ga likevel en god oversikt over hvordan konseptet fungerer:

BOLIGALARM: Alarmen kan styres via en egen app via TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN
Splitscreen-funksjon i TV-appen, lar deg se kamerabilder rett på TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN
I tillegg til boligalarm, åpnes det også for styring/kontroll av lys og stikk-kontakter. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Oppsettet i appen ser rimelig enkelt ut, men merk dere at dette er en tidlig demonstrasjon. Foto: ØYVIND PAULSEN
Du kan selvsagt aktivere ulike soner, og der ligger nok også en del av mulighetene til selskapet på å tjene penger: De vil jo at kundene skal utvide systemet. Foto: ØYVIND PAULSEN
Grunnoppsett kan gjøres på alle Android-enheter, inkludert TV-en. Men alarmmeldinger sendes også rett til din smartmobil (Android og iOS søttes.) Foto: MyLiveGuard/PhilipsEtter at du har tastet inn din PIN-kode i alarm-appen på TV-en, har du full oversikt over alarmens status. Du skal kunne slå hele alarmsystemet av og på, justere de ulike sonene, eller bare la kameraet på inngangsdøra eller barnerommet vises på en del av TV-en mens du ser på kveldens Champions League-kamp.

Se også: Enkel og billig boligalarm kommer

I motsetning til en boligalarm som er knyttet til for eksempel Verisure, er grunntanken her at du selv skal få varsel på alle dine Android- eller iOS-enheter om at en alarm er utløst, og så må gjøre jobben selv.

Meldingen vil i så fall inneholde hvilken alarm som har gått, og skal gi både bilde og video om kamera er montert. All video og bilder som blir tatt når alarmen går, skal forøvrig bli lagret i en skylagringstjeneste du selv har tilgang til, via din mobil.

Grunnoppsett kan gjøres på alle Android-enheter, inkludert TV-en. Men  alarmmeldinger sendes også rett til din smartmobil (Android og iOS søttes.) Foto: MyLiveGuard/Philips
Grunnoppsett kan gjøres på alle Android-enheter, inkludert TV-en. Men alarmmeldinger sendes også rett til din smartmobil (Android og iOS søttes.) Foto: MyLiveGuard/Philips Vis mer


Det er altså viktig å være klar over at løsningen, i hvert fall per dags dato, ikke er tilknyttet et alarmselskap.

Går alarmen og du får en video av en fremmed fyr på vei inn i huset, må du altså selv dra hjem og jage den uvedkomne bort, eller kontakte Politiet på vanlig måte.

Ikke bare på TV-en og mobilen

I følge Miles Woodhouse fra MyLiveGuard er denne Android-løsningen bare ett av flere bein å stå på. De jobber også med å aktivere de samme funksjonene hos blant annet ruterprodusenten Netgear, der en USB-dongel skal kunne gi en del av de samme funksjonene.

Nøyaktig når funksjonen blir tilgjengelig for norske kunder med en Philips Ambilight-TV er ikke klart, men som Woodhouse sier:

- Det ser ut som om Norden får blir først ute med MyLiveGuard via Android-TVer, men dessverre har vi enda ingen nøyaktig dato. Vi håper imidlertid det er på plass innen utgangen av 2014.

Flere nyheter fra IFA-messen får du her!