Boligalarm: Knallhard kamp om kundene

Sector har utløst priskonkurranse på boligalarmer med 1 krone i etableringsgebyr. Falken har også kastet seg på karusellen, mens storebror Securitas ikke vil identifiseres med "billigselskapene". Men hvor mye koster det egentlig?

Siden i fjor har Sector Alarm tilbudt ferdig installert boligalarm til kun 1 krone.

Mens du tidligere måtte betale en engangskostnad på mellom 5 og 6000 kroner for å få alarmen installert, kan du altså slippe dette i dag.

Da må du imidlertid velge rett vakttjeneste, og hvordan blir egentlig prisen over tid?

Trikset med å sponse kundenes inngangsbillett i et stramt marked er ingen ny ide. Telenor og NetCom har allerede sponset mobiltelefoner i en årrekke. Du har fått en ny mobiltelefon rimelig, mot at du binder deg til å være abonnent hos dem i en viss periode.

Men blir det billigere?

Tegning av: Anne Angelshaug
Tegning av: Anne Angelshaug Vis mer

Ja det kan det bli, men dessverre ikke alltid. Her gjelder det å velge rett. En lav inngangsbillett kan fort bli svært dyr på lang sikt, og når det gjelder boligalarmer er det viktig å vurdere kostnadene over tid. Er du fornøyd vil du nok neppe si opp avtalen din etter at bindingsperioden din på ett eller tre år er over.

I praksis viser prisforskjellene seg svært tydelig over en ti-års periode. Et avskrekkende etableringsgebyr blir nemlig fort spist opp av et høyt månedlig beløp. De enorme prisforskjellene finner du ved å trykke på lenkene øverst til høyre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kundene vinnes på ny arena

Vilkåret hos Sector er at du må binde deg til dem i en tre-års periode, men det har tydeligvis ikke kundene hatt noe imot. I følge Sector har de i dag rundt 14.000 kunder.

Falken fulgte i Sectors fotspor allerede i fjor, og har i den siste tiden eksponert tilbudene sine kraftig i reklameannonser hos Elkjøp.

Også Sector Alarm fås kjøpt hos Elkjøp og Lefdal, men dette står det ingenting om i dagens Elkjøp-brosjyrer. Den prisbevisste kunde må altså spørre etter vilkårene til Sector Alarm i butikken

Storebror Securitas glimrer imidlertid totalt med sitt fravær i hvite og brune varebutikkene, og dette er helt bevisst.

I følge Tom Pettersen i Securitas Direct, vil de ikke bli identifisert med 1 kroners produkter.

Våre kunder vet at et ordentlig alarmanlegg koster mer enn 1 krone, og de vet at Securitas er en aktør de kan stole på, også i fremtiden, sier han.

Men hva koster det egentlig, og hva inneholder de ulike alarmpakkene? Det finner du ut ved å trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.