Bolig: Tjen titusener, bruk to meglere!

Vi ønsker alle å oppnå høyest mulig pris for boligen. Men hvorfor overlate salgsjobben til bare én megler? Lar du flere meglere markedsføre boligen øker sjansen for høyere pris.

Bolig: Tjen titusener, bruk to meglere!

  1. Dette svarer meglerne...

Selv om eiendomsmeglerloven og meglernes egne retningslinjer begrenser muligheten til å bruke flere meglere samtidig, er det ikke noe i veien for at du kan sette flere meglere på jobben.

Bruk avtaleretten din og lag dine egne betingelser. Ingen av de fire meglerne DinSide snakket med er uvillig til å gå inn på slike avtaler.

- Du kan kontakte hvor mange meglere du vil. Men ønsker du at flere skal sette i gang en salgsprosess er det viktig at dere lager en egen avtale. Meglernes standardavtale (blått skjema) kan ikke brukes fordi denne baserer seg på loven om eiendomsmegling. Ifølge denne skal megler ha betalt for utførte tjenester, og også provisjon i enkelte tilfeller, selv om det endelige salget ikke skjer gjennom megleren, sier rådgiver i Kredittilsynet Johan Arnt Mettevoll, til DinSide.

Hvorfor bruke én eiendomsmegler når du kan bruke to? Resultatet kan bli en fin bunke tusenlapper. Vis mer

Alternativ 1: "The winner takes it all"

Én måte å gjøre det på er å lage en avtale hvor det klart og tydelig fremgår at den megler som skaffer høyest pris for boligen får all provisjon. Tapende megler får ingenting.

Ikke alle meglerne vi snakket med er udelt positiv til å inngå en slik avtale. Av de fire DinSide snakket var det bare Erling Morud i Oslo som sa ja med en gang. DinSides medarbeider presenterte seg som journalist - ikke som reell selger. Er du en réell selger sitter vi igjen med et inntrykk av at flere av de andre meglerne ville ha gått med avtalen.

De meglerne som var negativ til ”the winner takes it all” -avtalen pekte på praktiske vanskeligheter i forbindelse med visning, annonsering og budrunder. De mente det kunne bli mye rot usikkerhet i forhold til hvem som har ansvar for hva.

Oppdraget ditt er imidlertid enkelt: Den megler som skaffer det høyeste budet får salget. Meglerne bør bli enig om de skal arrangere en felles budrunde eller om de skal arrangere hver sin. Dette er kun et praktisk spørsmål som lett lar seg løse.

Alternativ 2: Del provisjonen

Den andre måten å nærme deg meglerne på er å la dem samarbeide om å selge boligen. Dere blir enig om fordeling av provisjon og dekning av utgifter. Dette skal så med i den skriftlige kontrakten.

Alle de fire meglerne DinSide snakket er åpen for en slik avtale. Den store fordelen for deg er at to markedsapparater settes i gang – i stedet for bare ett!

Flere råd om tips vedrørende salg og kjøp av bolig finner du i 200 TARGET="_top">DinSide Økonomis boligskole