Bolig gjennom jobben: 2.500 kr/mnd midt i Oslo

BOLIG: Kjell Pettersen er en av rundt 1200 ansatte ved Ullevål sykehus som nyter godt av billige tjensteboliger. Kanskje kan også du få bolig gjennom jobben?

Bolig gjennom jobben: 2.500 kr/mnd midt i Oslo

  1. Disse jobbene kan gi deg bolig:

Kjell Pettersen bor nå i sin andre tjenestebolig tilknyttet Ullevål sykehus. Boligen ligger i rolige omgivelsen på baksiden av sykehuset.

Pettersen har 35 kvadratmeter og balkong til disposisjon. Det betaler han drøye 2.500 kroner for. Det er betydelig mindre enn markedspris i Oslo. To minutters gange til jobben, og kort vei til trikk og buss kan nevnes som andre fordeler.

Minimale utgifter

Kjell Pettersen er fornøyd med leiligheten. FOTO: DAG Y. DAHLE
Kjell Pettersen er fornøyd med leiligheten. FOTO: DAG Y. DAHLE Vis mer

- Jeg flytta inn her i april. Jeg malte alle rommene, og pusset opp kjøkken og bad. Arbeidsgiver dekket utgiftene, sier Pettersen som er operativ leder ved seksjon for brann og sikkerhet på sykehuset.

Han er svært fornøyd med boligen, og synes han får bra valuta for pengene.

- I tillegg til at selve husleia er lav, er strømutgiftene minimale på grunn av sentralfyring. Jeg har heller ingen reiseutgifter til jobben, sier Pettersen.

Mange om beinet

Etter tre år er det imidlertid slutt på herligheta. Da er botiden over, og Pettersen må enten finne seg en bolig på privatmarkedet, eller søke om ny tjenestebolig. Selv om han søker, er det slett ikke sikkert at han får ny tjenestebolig.

Dette er noen av tjenesteboligene tilknyttet Ullevål sykehus
Dette er noen av tjenesteboligene tilknyttet Ullevål sykehus Vis mer

Sykehuset har 6.500 ansatte, men ikke mer enn 1.200 boliger. Og det er mange som kan tenke seg billig husleie. Faktiske er det så mange som søker om tjenestebolig, at det nå heter seg at bare nøkkelpersoner for sykehusets drift får det. Ansiennitet har ikke lenger stor betydning, men du må være fast ansatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lave priser

Sykehuset har både små hybler med felles kjøkken og bad, og leiligheter i ulike størrelser, helt opptil fire-roms. Ikke alle boligene ligger to minutter fra sykehuset, men de fleste er sentralt plassert i forhold til kollektivtrafikk.

Prisnivået er jevnt lavt i sykehusboligene. Her er noen eksempler:

  • Ett roms- leilighet på Nedre Ullevål, 30 kvadratmeter. Pris: 2.076 kroner.

  • Ett roms- leilighet i Ullevålsalleen, 40 kvadratmeter. Pris: 3.194 kroner.

  • To roms-leilighet i Bjerregaardsgate, 45 kvadratmeter. Pris: 3.035 kroner.

  • To roms-leilighet i Totengata, 73 kvadratmeter. Pris: 3.560 kroner.

( Alle leilighetene har eget kjøkken og bad.)