B&O feiret med 40-tommer

Bang & Olufsen serverte både kake og nye produkter da de feiret 80-årsdag i Oslo i går. Hva med en LCD-TV til 90.000 kroner?

Si din mening

Hva synes du om B&O? (Avsluttet)
Pent, men latterlig dyrt(52%) 586
Dødskult(34%) 388
Oppskrytt(9%) 107
Patetisk(5%) 54
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

B&O feiret med 40-tommer

  1. Bang & Olufsens bursdagskalas


Det manglet verken på selvtillit eller stolthet da Bang & Olufsen presenterte fire nye designprodukter i anledning selskapets 80-årsdag.

Det godt voksne bursdagsbarnet er likevel ikke helt fornøyd med dagens omsetning på 3,7 milliarder danske kroner i året, og daglig leder Hans Olav Hole i B&O Norge innledet gårsdagens konferanse på fasjonable Ekebergrestauranten i Oslo med å si at selskapets mål er å vokse ut av posisjonen som et "nisjemerke". Målet er derfor å doble omsetningen i løpet av de fem neste årene, blant annet gjennom B&Os velkjente fokus på design.

Her ser du store bilder av produktene som skal øke salget

Design vs. styling

- Det er forskjell på design og styling, sier Hole, og gir deretter et velrettet spark til andre produsenter av det han kaller "stylede brunevarer".

- Å pynte på et produkt etter at det er ferdig, er ikke vår definisjon av design, sier Hole.

Hos Bang & Olufsen fokuseres det nemlig på design fra begynnelse til slutt, og det produktet som står i stua eller på soverommet er ment å være ett hundre prosent komplett.

TVen som tilter

Beovision 7-40 Vis mer


Det skal ikke skyves under en stol at den jevne forbruker sannsynligvis vil finne Bang & Olufsen en tanke for dyre. Kanskje til og med to tanker.

Nye Beovision 7-40, en 40-tommers LCD-skjerm i svart, er intet unntak i så måte. Den koster stive 90.000 kroner, og selv om den inneholder fancy finesser som motorisert, sideveis rotering av skjermen, og automatisert tilting forover og bakover, kan det nok diskuteres i hvilken grad et slikt produkt vil trekke den danske kjendisen ut av nisjen.

Selskapet har likevel en trofast tilhengerskare som sverger til de eksklusive produktene.

- Vi har solgt 100 eksemplarer av denne TV-en i Norge på bare en måned, sier en stolt Hole. Og det uten at kjøperne har sett den en gang.

BeoVision 7-40 er ikke utstyrt med HD-ready merke, men Hole presiserer at TV-en kvalifiserer til å vise sendinger i HD-kvalitet. Årsaken til den manglende merkingen er at Bang & Olufsen mener at et slikt stempel ofte er misvisende og forvirrer kunden.

- Kom til oss, så skal vi forklare hvordan HDTV fungerer, smiler Hole.

Store bilder av luksusen ser du her

Med en anelse magi

BeoSound4 i lukket modus Vis mer


B&O trakk videre sløret av sitt nye stereoanlegg, BeoSound4. Anlegget kommer med integrert CD-spiller, FM-radio, støtte for minnekort av typen SD - og en prislapp på 15.000 kroner.

Kortleseren gjør at du kan ta opp musikk fra radioen eller CD-spilleren og lagre direkte på minnekortet. Denne musikken kan du så ta med deg, og spille av på for eksempel MP3-spilleren din.

- Med dette anlegget trenger du ikke å eie en PC for å høre på digital musikk, forklarer Hole.

I ekte Bang & Olufsen-stil har BeoSound4 en glassdør som åpner seg for å hilse brukeren velkommen.

Samtidig med avdukingen av BeoSound 4 ble også BeoLab 4 presentert. De pyramideformede høyttalerne kan kles opp i flere ulike farger, og passer blant annet til PC-bruk og som bakhøyttalere til hjemmekinosystemet.

BeoLab 4 har en veiledende pris på 9.000 kroner.

"Transistorradio"

Drømmestua til B&O-fantaster Vis mer


Nytt er også BeoSound 3, et såkalt bærbart lydsystem, eller en moderne transistorradio om du vil. Det ser ut som en meget raffinert termos eller en ekslusiv osterasper, og det mener vi utelukkende som et kompliment. BeoSound 3 har blant annet FM-radio, SD-kortleser og vekkerklokke.

Høyttaleren er mono, men gir etter det vi erfarte mer enn god og høy nok lyd til at morgenstund får gull i munn – helt til trafikkmeldingene forteller om ulykker, kø og generell elendighet. Håndtaket på toppen kan enten brukes til å flytte radioen fra for eksempel stua til utedoen på hytta, eller du kan henge den på veggen på soverommet og ta den med til kjøkkenet når søvnen er gnidd ut av øynene.

Minnekortleseren følger funksjonaliteten i BeoSound 4, hvor SD-kort kan fylles opp med MP3 eller Windows Media-filer (WMA) og spilles av umiddelbart på BeoSound-boksen.

Enda mer schwung over sakene blir det når en legger merke til kontrollhjulet på toppen av spilleren, som ikke bare ligner litt på Apples karakteristiske iPod-hjul. Det ligner veldig. Greit for oss, vi elsker det hjulet som fløtegratinerte poteter, og det sikrer enkel tilgang til de mest brukte funksjonene på lydsystemet.

Prisen på BeoSound 3 ligger på rundt 4.500 kroner.

Trykk her for store bilder av luksusen