BeoVision 7-55 Foto: B&O
BeoVision 7-55 Foto: B&OVis mer

B&O: Design med hjerne

Det tok sin tid, men nå er også TV-ene til våre danske venner verdt en titt.

Når Bang & Olufsen lanserte BeoVision 10 før jul fikk de mye oppmerksomhet, og det er lett å forstå hvorfor: Den 40-tommer store LCD TV-en bruker kant-LED for å bli så slank som mulig, og har i tillegg en stor nedre del som skjuler et aktivt toveis stereosystem med senterbass. (PS: Ved lanseringen fikk du kun BeoVision 10 i 40-tommers størrelse, men nå er også 46-tommeren å finne i butikkene.)

All viraken rundt BeoVision 10 gjorde imidlertid at mange, inkludert meg selv, glemte storebroren BeoVision 7-55. Det var nok en tabbe, for etter å ha sett dem begge i praksis er det i hvert fall ingen tvil om hvilken jeg ville valgt.

BeoVision 7-55

Med sine 55-tommer er den for det første langt mer egnet til de store filmopplevelsene, men det er strengt tatt det på innsiden vi liker best.

I motsetning til BeoVision 10 er nemlig LED-diodene på 7-55 plassert rett bak selve skjermpanelet, og du får også lokal dimming av diodene. Dette er forøvrig det samme prinsippet Philips har fulgt på vår TV-favoritt 46PFL9704, og hvorfor dette gir pluss i margen har en enkel forklaring:

Vi har fremdeles til gode å se en kant-LED som klarer å levere et like godt sortnivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

BeoVision 7-55 Foto: B&O
BeoVision 10, 40-tommeren, her montert på veggen. Foto: B&O
BeoVision 10, 40-tommeren Foto: B&O
Nytt: BeoVision kommer nå også i 46-tommer. Høyttalerdekselet nederst kan selvsagt byttes i flere forskjellige farger. Foto: B&O
BeoVision 7-55 sett fra siden Foto: B&O
BeoVision 7-55, her med de anbefalte stereo-høyttalerne. Foto: B&O


God lyd, og integrert Blu-ray løsning

Selv om du selvsagt kan henge BeoVision 7-55 på veggen, så er den designet for å stå på et gulvstativ. Du kan velge mellom høy eller lav TV-sokkel, og siden begge er motoriserte er det bare å trykke på fjernkontrollen for å vri eller vinkle TV-en nøyaktig mot din posisjon i sofaen.

Vi liker også at TV-en leveres med en integrert Blu-ray spiller, men må heller ikke glemme lydmulighetene. B&O anbefaler BeoLab 7-6 som matchende stereohøyttaler, og dette er en aktiv høyttaler med seks 125 ICEpower-forsterkere. Senterhøyttaleren BeoLab 7-4, som passer perfekt under selve TV-skjermen (se bildene) bør også stå på ønskelisten om du skal ta den helt ut.

Det er imidlertid en ulempe som fortsatt hefter med B&O-produktene, og det er prisen.
Bare TV-en alene har en veiledende pris på 94.000 kroner, og skal du ha de overnevnte høyttalerne er det bare å spare litt ekstra...

Mer informasjon får du på nettsidene til B&O.