Den ser kanskje ikke så stor ut her, men hvis du ikke bor i et slott er 85-tommer STORT. Foto: Produktbilder B&O
Den ser kanskje ikke så stor ut her, men hvis du ikke bor i et slott er 85-tommer STORT. Foto: Produktbilder B&OVis mer

B&O: BeoVision 4-85

Bang & Olufsens første 3D-TV koster mer enn bilen din. Men hva får du egentlig?

Du kan like det eller ikke, men Bang & Olufsen verken er - eller vil bli, folkets favoritter. Med sitt fokus på materialkvalitet og design blir nemlig prisen deretter.

Har du mye penger på bok er det likevel lett å la seg fascinere, for også bildemessig kan de gjøre en god jobb. Selv likte vi for eksempel BeoVision 10-46 godt da vi testet den i fjor.

Nå er imidlertid en ny gullgutt på vei.

Se Philips' nye designTV-er

BeoVision 4-85

Plasma-modellen BeoVision 4-85 er ikke bare stor, den er også Bang & Olufsens første 3D-TV.

Også B&O sverger til aktive 3D-briller, og grunnen er enkel: Det er et Panasonic-panel som er brukt på innsiden, og Panasonic fnyser foreløpig høyt av den passive 3D-teknologien.

Les mer om aktive og passive 3D-briller her.

– Idéen med BeoVision 4-85 er å gi våre kunder den ultimative fjernsynsoplevelse, skryter produktsjef Ole Moltsen i pressemeldingen.

B&O har i denne runden fokusert mye på å hindre refleksjoner fra panelet, og for alle som har store vinduer i stua er det et lurt trekk. Panasonic-panelet skal også ha blitt utstyrt med bildeforbedringskretser som justerer lysstyrken automatisk i løpet av dagen.

Som vanlig har heller ikke B&O glemt lyden, og den integrerte centerhøyttaleren BeoLab 10 skal sikre at dialogen på filmen skal være hørbar selv om du ikke sitter direkte foran TV-en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den integrerte centerhøyttaleren BeoLab 10 sørger for god TV-lyd. Foto: Produktbilder B&O
Den ser kanskje ikke så stor ut her, men hvis du ikke bor i et slott er 85-tommer STORT. Foto: Produktbilder B&O
Den ser kanskje ikke så stor ut her, men hvis du ikke bor i et slott er 85-tommer STORT. Foto: Produktbilder B&O
Foto: Produktbilder B&O


Gigantstativ

Stativet som følger med hever og senker TV-en via en knapp på fjernkontrollen, og vipper også fram centerhøyttaleren under skjermen. Du kan også få TV-en til å dreie og vippe seg - slik at den er vinklet mot din favorittposisjon i stua. Når du skrur av igjen vil TV-en gå tilbake til startposisjonen.

Tanken er altså at TV-en ikke skal virke så dominerende når den ikke er i bruk, men om dette fungerer like bra i praksis som i teorien er vi usikre på:

  • For det første er det ikke lett å skjule en 85-tommer på stativ, de fysiske målene er for ordens skyld på hele 205,2 x 187,1 x 95 cm
  • I tillegg gjør stativet at hele TV-en veier 480 kilo!
TV-en kan forøvrig også henges på et matchende veggstativ, men da kan du glemme alt som heter lettvegger: Selv med veggfeste blir nemlig vekten på 163 kilo. Med andre ord: Dette er ikke TV-en du monterer selv...

Begrensede tilkoblingsmuligheter?

B&O vil tydeligvis at du skal bruke deres BeoLink-system, for til en TV til denne prisen er det nesten urovekkende få tilkoblingsmuligheter.

I følge spesifikasjonslisten har TVen bare en - 1 - HDMI-inngang å skilte med. Men som vår leser Andreas påpeker i en epost er det her vi som har misforstått:

" Med i BeoVision 4-pakken følger også boksen BeoSystem 3 som er hjernen til BeoVision 4-modellene: Der får du det meste, inkludert et 7.2 surround system, 4 HDMI-innganger og digitale lyd tilkoblinger, samt digitale TV-tunere for RiksTV eller kabelTV. System 3 kan også styre en prosjektor eller lerret også."

Du kan lese mer om BeoSystem 3 her.

Prisen?

Det sies at hvis du må spørre om prisen så har du ikke råd, og denne TV-en blir definitivt for de spesielt interesserte. I Danmark kan du regne med en prislapp på 530.000 kroner, vi tipper den blir omtrent like dyr her til lands...