Den ser kanskje ikke så stor ut her, men hvis du ikke bor i et slott er 85-tommer STORT. Foto: Produktbilder B&O
Den ser kanskje ikke så stor ut her, men hvis du ikke bor i et slott er 85-tommer STORT. Foto: Produktbilder B&O Vis mer

B&O: BeoVision 4-85

Bang & Olufsens første 3D-TV koster mer enn bilen din. Men hva får du egentlig?

Publisert
Sist oppdatert

Du kan like det eller ikke, men Bang & Olufsen verken er - eller vil bli, folkets favoritter. Med sitt fokus på materialkvalitet og design blir nemlig prisen deretter.

Har du mye penger på bok er det likevel lett å la seg fascinere, for også bildemessig kan de gjøre en god jobb. Selv likte vi for eksempel BeoVision 10-46 godt da vi testet den i fjor.

Nå er imidlertid en ny gullgutt på vei.

Se Philips' nye designTV-er

BeoVision 4-85

Plasma-modellen BeoVision 4-85 er ikke bare stor, den er også Bang & Olufsens første 3D-TV.

Også B&O sverger til aktive 3D-briller, og grunnen er enkel: Det er et Panasonic-panel som er brukt på innsiden, og Panasonic fnyser foreløpig høyt av den passive 3D-teknologien.

Les mer om aktive og passive 3D-briller her.

– Idéen med BeoVision 4-85 er å gi våre kunder den ultimative fjernsynsoplevelse, skryter produktsjef Ole Moltsen i pressemeldingen.

B&O har i denne runden fokusert mye på å hindre refleksjoner fra panelet, og for alle som har store vinduer i stua er det et lurt trekk. Panasonic-panelet skal også ha blitt utstyrt med bildeforbedringskretser som justerer lysstyrken automatisk i løpet av dagen.

Som vanlig har heller ikke B&O glemt lyden, og den integrerte centerhøyttaleren BeoLab 10 skal sikre at dialogen på filmen skal være hørbar selv om du ikke sitter direkte foran TV-en.


Gigantstativ

Stativet som følger med hever og senker TV-en via en knapp på fjernkontrollen, og vipper også fram centerhøyttaleren under skjermen. Du kan også få TV-en til å dreie og vippe seg - slik at den er vinklet mot din favorittposisjon i stua. Når du skrur av igjen vil TV-en gå tilbake til startposisjonen.

Tanken er altså at TV-en ikke skal virke så dominerende når den ikke er i bruk, men om dette fungerer like bra i praksis som i teorien er vi usikre på:

  • For det første er det ikke lett å skjule en 85-tommer på stativ, de fysiske målene er for ordens skyld på hele 205,2 x 187,1 x 95 cm
  • I tillegg gjør stativet at hele TV-en veier 480 kilo!
TV-en kan forøvrig også henges på et matchende veggstativ, men da kan du glemme alt som heter lettvegger: Selv med veggfeste blir nemlig vekten på 163 kilo. Med andre ord: Dette er ikke TV-en du monterer selv...

Begrensede tilkoblingsmuligheter?

B&O vil tydeligvis at du skal bruke deres BeoLink-system, for til en TV til denne prisen er det nesten urovekkende få tilkoblingsmuligheter.

I følge spesifikasjonslisten har TVen bare en - 1 - HDMI-inngang å skilte med. Men som vår leser Andreas påpeker i en epost er det her vi som har misforstått:

" Med i BeoVision 4-pakken følger også boksen BeoSystem 3 som er hjernen til BeoVision 4-modellene: Der får du det meste, inkludert et 7.2 surround system, 4 HDMI-innganger og digitale lyd tilkoblinger, samt digitale TV-tunere for RiksTV eller kabelTV. System 3 kan også styre en prosjektor eller lerret også."

Du kan lese mer om BeoSystem 3 her.

Prisen?

Det sies at hvis du må spørre om prisen så har du ikke råd, og denne TV-en blir definitivt for de spesielt interesserte. I Danmark kan du regne med en prislapp på 530.000 kroner, vi tipper den blir omtrent like dyr her til lands...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer