Bloomframe: Vinduet som blir balkong

Fra vindu til balkong på én - to - tre.

Vinduet Bloomframe kan foldes ut til å bli en balkong! Foto: Elisabeth Dalseg
Vinduet Bloomframe kan foldes ut til å bli en balkong! Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke beskrev vi hvordan du kan øke boligarealet ved å installere takvinduer. Det nederlandske konseptet Blooomframe tar det enda litt lenger.

Det er nemlig ikke som andre vinduer: I stedet for å åpne vinduet på gamlemåten, foldes det ut, slik at man får en balkong. Alt du trenger å gjøre er å trykke på en knapp. At ingen har tenkt på det før!

Ideen er like enkel som den er smart: Slik kan man få en balkong uten varig fasadeendring. Fasaden vil se ut omtrent som før når balkongen ikke er i bruk.

Se bare her:

Sjekk taket som løfter seg for anledningen

En forlengelse av rommet

Bloomframe gir utestue et nytt navn: Her trekker du stuen ut på balkongen, eller balkongen inn i stuen - alt ettersom. Genialt på fine sommerdager, men vi ser en liten hake. Med så få varme dager som det er i Norge er det noe eget med å ha balkong. Man kan gå ut og lukke døren etter seg, og når man kommer inn igjen er det fortsatt godt og varmt.

Det er heller ikke noe poeng å gå ut på balkongen for en sigarett eller for å grille. Da kan man nesten like godt fyre opp i stuen.

Har naboen lov til å røyke på balkongen?

Lanseres i år

Det er det nederlandske designfirmaet Hofman Dujardin som står bak ideen, og de har jobbet med prosjektet i snart et tiår. I 2008 fikk konseptet designprisen RedDotAward, men vindusbalkongen er ennå ikke i produksjon.

Ifølge Michiel Hofman i Hofman Dujardin tok den tekniske utviklingen litt lenger tid enn beregnet, og de har også byttet produsent underveis. Men nå er det ikke lenger bare et artig i konsept, nå er vindusbalkongene klare for markedet.

– Det første Bloomframe-prosjektet vil bli sluttført i Frankrike i løpet av 2013, sier Hofman til DinSide.

Når det tekniske er helt klart, vil det være mulig å bestille Bloomframe etter mål. Pris vil oppgis fra produsent på forespørsel.

Interessert? Siden Bloomframe fortsatt ikke er i produksjon ennå, er det heller ikke godkjent i Norge ennå. Om du tror at dette er noe for deg, er det Direktoratet for Byggkvalitet som eventuelt vil stå for en godkjenning før produktet kan omsettes i Norge.

Merk også at selv om Bloomframe ikke nødvendigvis vil bety en konstant fasadeendring, må du søke før du bygger balkong, så Bloomframe vil også være søknadspliktig, om du har tenkt å bruke den som balkong

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!