Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Blir sommeren din svart?

Slukker analoge TV-signaler i populært hytteområde.

I morgen slukkes de analoge tv-signalene i Aust- og Vest-Agder . Sannsynligvis har de fleste fastboende fått det med seg, men har du analog antenne på hytten går du sommeren i møte med svart TV-skjerm.

Slik får du digital-TV på hytten

Ifølge en melding fra Forbrukerombudet bør TV-seere i som i dag mottar analoge tv-signaler via vanlig antenne, snarest mulig hente inn nytt TV-tilbud fra enten leverandører av kabel-tv, parabol/satellitt-TV, bredbånds-TV eller det digitale bakkenettet. Med mindre du ønsker en TV-fri sommer, da.

Mottar du i dag tv-signaler via kabel-tv, parabol/satellitt eller bredbånds-tv, berøres du ikke av slukkingen. Har du RiksTV hjemme, kan du ta med deg dekoderen på hytta. Men er hytteantennen god nok?

Les mer om hvordan du går frem for å få TV på hytten i vår guide.

TV-fri hytte

Dersom du sjelden bruker TV-en likevel og velger ikke å installere digital-TV, men kun beholde apparatet for å se en film eller to, slipper du unna lisensen. Dette bør du bestemme deg for i løpet av et par uker.

- Hvis du er i denne situasjonen må du sende melding om dette til NRK Lisensavdelingen. Merk at meldingen må være mottatt av Lisensavdelingen før ny terminstart, dvs. før 1. juli 2009, heter det på Forbrukerombudets nettsider.

Ny TV på hytten? Alle våre TV-tester finner du her.